Simen og Hege støtter hverandre på samlinger

Kjærligheten blomstrer på skøytelandslaget.

 TRENER SAMMEN:  Her er Hege Bøkko og Simen Spieler Nilsen i aksjon under dagens trening i Vikingskipet. Foto: Endre Vellene
TRENER SAMMEN: Her er Hege Bøkko og Simen Spieler Nilsen i aksjon under dagens trening i Vikingskipet. Foto: Endre VelleneVis mer

(Dagbladet): - Du har ikke fortalt hvor dum jeg er, og hvor mange gullkorn jeg kommer med?, spør Hege Bøkko (22) til kjæresten Simen Spieler Nilsen (20).

De to ble kjærester tidligere i år, bor, reiser og trener sammen. Noen ganger får de også sove sammen på landslagssamlinger.

Rombytte - Ja, vi prøver å snike oss til samme seng på samlinger. Noen ganger har vi rom sammen, noen ganger er det singelrom og noen ganger sover vi hver for oss. Det er egentlig gutt-gutt og jente-jente. Det er dumt hvis vi må ha to ekstra rom bare for at vi skal sove sammen, sier paret til Dagbladet.

Da Dagbladet møtte dem i Vikingskipet i dag, hadde de nettopp gjennomført en trening før helgens NM enkeltdistanser. Der tok de to seg god tid til å snakke med hverandre.

Og de to innrømmer gladelig at de trenger hverandre under samlinger.

- Det er veldig bra. Vi har fått det til å fungere veldig bra.  Hadde vi ikke gått på skøyter sammen hadde vi vært borte fra hverandre over 200 døgn i året. Det er fint at vi kan dele de utfordringene og opplevelsene sammen, sier Bøkko, og får støtte av kjæresten.

- Det er veldig koselig. Vi støtter hverandre, og det er greit å ha en der når det går trått. Jeg er veldig fornøyd sier Spieler Nilsen til Dagbladet.

Russer-flørt For tre år siden var Ivan Skobrev ute og slang med leppa. Han sa han elsket Hege. Russeren er gift og har to barn, men er alltid ute etter å komme med et stikk til sine konkurrenter.

Men Simen har ikke tenkt å la Skobrev få gjennomgå.

- Han er en luring, men jeg er ikke bekymret. Han er en russer, sier skøytetalentet med et smil om munnen.

Og Simen kommer ikke til å ta hevn for å markere seg.

- Det har jeg ikke behov for. Han er en fyr som liker å kødde litt, og det hører med, sier Spieler Nielsen.

Trøblete start Hege har lagt bak seg en trøblete start på sesongen. Etter et uhell knakk hun flere tenner. Men formen er stigende, selv om hun har mye igjen å jobbe med.

- Nå handler det bare om å få det ut på isen, både teknisk og fysisk. Jeg håper på at ting løsner etter hvert, sier Bøkko.

OL er sesongens store mål, men Hege er mest interessert i å få ut sitt potensiale i løp.

- Da er jeg fornøyd. Og mitt potensiale og mål er OL, og jeg vil ikke bare delta. Det kan bli OL-medalje på meg, spesielt i lagtempo, sier Bøkko.

Kjæresten Simen Spieler Nilsen er tiltenkt en rolle på lagtempoen i Sotsji. Han jager også en plass ellers i mesterskapet.

- Jeg må gå fort allerede nå for å kvalifisere meg. Det er det første målet nå, sier han.

Under NM i Vikingskipet som går i helga, kommer muligheten. De løperne som presterer, får være med på verdenscup før jul. Og det er livsviktig for en OL-plass:

- Vi tar ikke ut noen som ikke er med til OL, sier landslagsjef Jarle Pedersen.

Usikker bror Dagbladet snakket også med Hege Bøkkos bror, Håvard. Han ville ikke helt godkjenne skøyteparet.

- Nei, hva skal jeg si? Jeg har gitt opp Hege jeg, sier broren og bryter ut i latter.

- Jeg har lært meg at jeg ikke må si noe. Simen er en lagkamerat og er aktuell for lagtempoen, sier bror Bøkko.

SKØYTEKJÆRESTER: Spieler Nielsen og Bøkko. Foto: Endre Vellene
SKØYTEKJÆRESTER: Spieler Nielsen og Bøkko. Foto: Endre Vellene Vis mer