Simen Smaadal vant i sin siste kamp i lett tungvekt-klassen

Går ned en klasse etter kveldens kamp.

VANT: Simen Smaadal vant sin sjette kamp av seks mulige som proffbokser i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANT: Simen Smaadal vant sin sjette kamp av seks mulige som proffbokser i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Da Simen Smaadal gikk inn i ringen i Århus for å møte Artem Solomko i sin sjette proffkamp, var det hans siste kamp som lett tungvekter.

- Simen kommer til å gå ned en vektklasse etter denne kampen, sier trener Thomas Hansvoll til Dagbladet.

For lett - I lett tungvekt kan man veie opp til 79,4 kilo, men Simen ligger på 77-78 kilo. I går veide han inn på 78,6, med da hadde han spist bra og drukket mye. Han blir for lett for denne klassen, så da går vi heller ned en klasse. Det er mye gunstigere.

Smaadal har vunnet alle sine fem tidligere kamper, men kveldens motstander er høyere rangert, selv om han bare har vunnet 11 og tapte 22 av sine kamper.

- Simen går for sin sjette seier. Vi er forberedt på at det blir tøft, men hvis han vinner kveldens kamp rykker han opp nesten nitti plasser på rankinglisten, sier Hansvoll.

Og vinne, det gjorde han. Ifølge Østlandets Blad slo han hviterusseren på poeng med sifrene 59-55, 58-56, 59-55.

- Det var like tøft som i den forrige kampen min. Jeg hadde ikke helt dagen i dag og fikk ikke ordentlig feste med slagene mine. Jeg traff bra med venstre og rette høyre, men så kom han inn igjen og kom med hurtige slag mot kroppen. Da er det skummelt å åpne seg med en gang, så det var tøft. Veldig tøft, sa Smaadal til Viasat Sport like etter kampen.

Trent bra Siden Smaadals forrige kamp mot Kristoffer Storm i april har han trent godt.

- Jeg har trent veldig bra og føler meg veldig klar til kampen over seks runder lørdag. Formen er i alle fall så god som den kan få blitt, sa Smaadal til NTB før kampen.

Trener Hansvoll mener Smaadal er der han skal være.

- Simen er i bra slag. Vi føler at han er klar, og vi har stor tro på at dette skal gå bra. Det har vært noen småting vi har trent på. Det tar tid, men mye handler om å slappe av i ringen, og ikke være anspent. Det er en fin balansegang, for man må ikke være for avslappet, men heller ikke bruke unødvendig med krefter.

Hansvoll fikk rett, for eleven hans gikk seirende ut av duellen. Dermed er Smaadal fortsatt ubeseiret som proffbokser.