SUKSESSTRENER:   Diego Simeone. FOTO: NTB SCANPIX
SUKSESSTRENER: Diego Simeone. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Simeone forsvarer Chelseas «bussparkering»

Respekterer ulike tilnærminger.

Atlético Madrids trener Diego Simeone avviser kritikk av Chelseas stil foran mesterligakampen i kveld.

- Det er ikke bare én måte å spille fotball, sa han dagen før semifinalereturkampen på Stamford Bridge.

Liverpool-manager Brendan Rodgers sa syrlig at Chelsea «parkerte ikke bare én, men to busser» da laget vant 2-0 i seriekampen på Anfield søndag. Da nøyde Chelsea seg med 27 prosent ballbesittelse og kontret hjemmelaget i senk.

José Mourinhos Chelsea-lag spilte forsiktig også i 0-0-kampen i Madrid. Simeone vet at han må finne en vei gjennom London-klubbens velorganiserte forsvar, men han vil ikke være med på at Mourinho har «plikt» til å angripe på hjemmebane.

- Jeg er fotballtilhenger og respekterer de ulike måtene man kan disponere sitt lag i en fotballkamp, sa han på tirsdagens pressekonferanse.

Mange veier til Lisboa - Det avhenger av hva man mener er formålstjenlig og hvem som er motstander. Lag som forsvarer seg godt fortjener gratulasjoner, men det er ikke lett å angripe heller, så lag som angriper godt må også gratuleres.

Atlético Madrid spiller for å ordne et byderby i mesterligafinalen i Lisboa. Real Madrid tok seg videre med en overbevisende borteseier over tittelforsvarer Bayern München tirsdag. Som Chelsea har Real Madrid satset hardt på kontringsfotball.

- Det viktigste er å vinne, uansett hvordan man greier det. Om alle spilte på samme måte, ville det være veldig kjedelig. Man kan spille med ti mann på topp eller ti bak. Det som betyr noe er resultatet, sa Simeone.

Vanskelig Atléticos midtbanespiller Tiago Mendes, som spilte under Mourinho i Chelsea for nesten ti år siden, sa at Atlético er forberedt på å måtte føre kampen.

- Vi vet at det blir veldig vanskelig, for Chelsea gir ikke bort noe rom. Vi må finne en løsning på det, sa han.

Den spanske klubbens keeper Thibaut Courtois, som er utleid fra Chelsea, spiller sin aller første kamp på Stamford Bridge onsdag. Han ble leid ut til Atlético rett etter at Chelsea kjøpte ham fra Genk i 2011.

- Jeg tror han vil håndtere presset og stemningen uten problemer, sa Simeone, som jakter to titler med Atlético.

Laget leder La Liga og er to seirer fra seriegullet. To seirer mangler også på klubbens første mesterligatriumf. (NTB)