Simeone i trøbbel etter kontroversiell jubelfeiring

Atlético Madrid-treneren risikerer å bli utestengt.

KONTROVERSIELL: Diego Simeone feiret på en spesiell måte etter Atletico Madrids scoringer mot Juventus i Champions League. Se rundt 50 sekunder ut i denne videoen. Video: Viasat

Atlético Madrid-trener Diego Simeone risikerer å bli utestengt av UEFA nok en gang. Han er i faresonen etter en obskøn gest under en målfeiring mot Juventus.

Argentineren klarte ikke å holde igjen da et sent mål fra midtstopperen José Giménez tok Atlético i ledelsen i 2-0-seieren i den første av to kamper i mesterligaens åttedelsfinale. I ren eufori vendte Simeone seg mot egne fans og tok et skikkelig grep rundt sine edlere deler.

Han forklarte etter kampen at han ville illustrere motet Madrid-laget utstrålte mot Juventus. To dager senere beklaget han oppførselen, men det var ikke nok til å stoppe Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fra å opprette disiplinærsak.

Simeone er anklaget for å ha gjort en «uanstendig gest». Det er uklart når UEFA vil komme med en avgjørelse, men Atlético-treneren står i fare for å bli utestengt i én eller flere europacupkamper. Det vil i så fall ikke være første gang.

Forrige sesong ble Simeone utelukket i fire kamper da han ble bortvist fra sidelinjen under 1-1-møtet med Arsenal i det første semifinaleoppgjøret i europaligaen. Han måtte noen uker senere se Atlético vinne finalen fra tribuneplass.

UEFA har for øvrig også åpnet sak mot Juventus-trener Massimiliano Allegri for å ha kommet for sent ut på banen før kampstart.

Returoppgjøret mellom Atlético Madrid og Juventus spilles i Torino 12. mars.