Simeone synes La Liga er kjedelige greier

- Vi er sjanseløse.

GJESP: Atletico Madrid-manager Diego Simeone synes La Liga har blitt kjedelig, og at ingen av de andre lagene har noen form for mulighet til å hente inn suverene Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/Paolo Aguilar
GJESP: Atletico Madrid-manager Diego Simeone synes La Liga har blitt kjedelig, og at ingen av de andre lagene har noen form for mulighet til å hente inn suverene Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/Paolo AguilarVis mer

(Dagbladet): Det var ikke bare Premier League-sesongen som ble sparket igang i helgen. Også spanske La Liga startet opp igjen etter sommerferien.

De siste sesongene har mye handlet om Barcelona og Real Madrid, og begge storklubbene åpnet oppskriftsmessig med seier. Real Madrid vant 2-1 hjemme mot Real Betis, mens Barcelona valset over Levante og ga seg ikke før det sto 7-0.

Sjanseløse Atletico Madrid, som i sommer måtte ta farvel med Radamel Falcao, vant også sin åpningskamp med sterke 3-1 borte mot Sevilla. Det betyr derimot ikke at klubbens manager, Diego Simeone, tror laget hans kommer til å blande seg inn i tittelkampen. Det skriver Goal.com i dag.

- Nei, det tror jeg så absolutt ikke. Vi er sjanseløse. Real Madrid og Barcelona spiller på et helt annet nivå. Dette har blitt en kjedelig liga, sier 43-åringen.

Han mener grunnen til at det har blitt slik, er den skjeve fordelingen i TV-pengene i den spanske ligaen.

- Vi andre må bare vente på en forandringen i hvordan rettighetspengene for tv deles ut. Akkurat nå er det bare to lag som kan vinne, sier han.

Enormt sprang For selv om man lett kan argumentere for at de klubbene som trekker mest publikum og står for den største underholdningen skal nyte best av avtalene, blir det hele fort veldig urettferdig.

Også i England er det slik at de «beste» klubbene stikker av med den største delen av potten, men alt i alt er det mye jevnere i fordelt. I Spania er spranget enormt fra de to store og ned til nestemann.

Både Barcelona og Real Madrid mottar årlig 1,1 milliarder kroner, mens Atletico Madrid for eksempel må nøye seg med 330 millioner. Lagene nederst på tabellen kan ikke regne med mer enn litt i overkant av 100 millioner.

SUVERENE: Barcelona åpnet sesongen med å slå Levante 7-0 i serieåpningen. Simeone mener det blir vanskelig å hente inn de to topplagene så lenge fordelingen av tv-midler er slik den er. Foto: REUTERS/Albert Gea
SUVERENE: Barcelona åpnet sesongen med å slå Levante 7-0 i serieåpningen. Simeone mener det blir vanskelig å hente inn de to topplagene så lenge fordelingen av tv-midler er slik den er. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer