<strong>Yndling:</strong> Simon Diedhiou har på kort tid blitt en svært populær spiller i Haugesund. Søndag scoret han to da FKH beseiret Strømsgodset 4-0.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Yndling: Simon Diedhiou har på kort tid blitt en svært populær spiller i Haugesund. Søndag scoret han to da FKH beseiret Strømsgodset 4-0.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Simon Diedhiou - Haugesunds nye spisskomet

Tar opp arven etter storspillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• FK Haugesund - Strømsgodset 4-0 (2-0)
 
HAUGESUND (Dagbladet): Etter at FK Haugesund rykket opp til Tippeligaen sesongen 2008/09 har laget fra Rogaland stort sett alltid hatt minst en målgarantist på topp.

Spillere som Nikola Djurdic, Alexander Søderlund, Thomas Sørum og Christian Gytkjær har alle bidratt til at Tippeliga-kontrakten har blitt fornyet år etter år.

Diedhiou tar opp arven Gytkjær står med kun et fattig seriemål etter ti spilte runder. I Haugesund priser man seg derfor lykkelig over at en annen angriper virker å ha funnet målformen.

Simon Diedhiou scoret to mål i 4-0 seieren over Strømsgodset søndag og er naturligvis godt fornøyd med det.

- Vi gjør en veldig god kamp. Jeg er veldig glad for at jeg scoret to mål, men det viktige er at laget vant, sier han.

Liker seg i Haugesund - Jeg liker Haugesund veldig godt. Supporterne hjelper meg veldig, når de roper navnet mitt motiverer det meg masse, sier senegaleseren.

Diedhiou var kampens store spiller, men ønsker å dele æren med resten av laget.

- Stjernen i dag var ikke meg. Det var hele laget, forklarer han.

Lost in translation Kommunikasjon er som kjent veldig viktig i fotball. Haugesunds nyeste spiller snakker verken engelsk eller norsk og hele intervjuet ble derfor gjort på fransk, gjennom FK Haugesunds fysiske trener Kjell Sture Jensen.

Den språklige barrieren har derimot ikke vært et stort problem for den lynhurtige angriperen sålangt.

- Det har ikke vært et stort problem. Alle spillerne har vært veldig hyggelige mot meg, og de prøver også å lære meg litt engelsk. Det internasjonale fotballspråket er veldig tydelig. Etter hvert skal jeg også få språkundervisning, forteller spissen.

Oppfostret på kjent akademi Diedhiou er et produkt av talentsatsingen til det kjente fotballakademiet Diambar i Senegal, i likhet med en rekke andre kjenninger i Tippeligaen.

- Diambar er et veldig stort og profesjonelt fotballinstitutt. Der går vi på skole og spiller fotball. Vikings Makthar Thioune, Branns Papa "Badou" Ndyaie og Tromsøs Saliou Ciss har alle gått gradene der. Vi snakker sammen når vi møtes, og det er veldig hyggelig.

I Haugesund håper man iallefall at den nye yndlingen blir minst like god som sine landsmenn i den hvite og blå drakten. Da kan lagene som skal møte FKH utover i sesongen få det veldig tøft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer