USIKKERT KORT: Simon Yates håper fortsatt på klarsignal til å sykle Critérium Du Dauphiné, men om han dømmes likt som norske Vegard Robinson Bugge, skal han ikke rekke sommerens Tour de France. (AP Photo/Mindaugas Kulbis, File)
USIKKERT KORT: Simon Yates håper fortsatt på klarsignal til å sykle Critérium Du Dauphiné, men om han dømmes likt som norske Vegard Robinson Bugge, skal han ikke rekke sommerens Tour de France. (AP Photo/Mindaugas Kulbis, File)Vis mer

Simon Yates håper på Dauphiné-comeback

Har ikke konkurrert siden positiv prøve.

(procycling.no): Orica GreenEDGE har i lang tid planlagt at brødrene Simon og Adam Yates skulle få finpusse Tour de France-formen under Critérium du Dauphiné.

På den måten er det ikke overraskende at de to fortsatt figurerer på lagets startliste.

• Les også: Britisk rytter testet positivt under Paris-Nice

Den 12. mars ble alt likevel snudd på hodet for Simon Yates. 23-åringen avla nemlig en positiv dopingprøve etter etappen som ble avsluttet på La Madone d?Utelle.

Den britiske rytteren testet positivt på terbutalin. Stoffet stammet fra astmamedisinen hans. Problemet var at han ikke hadde medisinsk fritak for å bruke nettopp dette produktet.

Skyldte på støtteapparatet Orica-laget fritok Yates for all skyld, og sa det hele dreide seg om menneskelig svikt i deres medisinske støtteapparat.

Siden har verken Yates, Orica eller det internasjonale sykkelforbundet uttalt seg i saken.

Cyclingnews.com skriver at laget håper å kunne benytte seg av rytteren i Critérium du Dauphiné. Dersom Simon Yates ikke får konkurranseforbudet opphevet i tide, vil laget flytte ham over til Tour de Suisse-oppstillingen i stedet.
 
Norsk rytter fikk fire måneder Norske Vegard Robinson Bugge ble idømt en utestengelse på fire måneder i en tilsvarende sak i fjorårsesongen.

Heller ikke hortenseren hadde medisinsk fritak ta han inntok astmamedisinen Briancyl i forbindelse med Tour des Fjords.

Med en firemåneders utestengelse vil ikke Yates være tilbake i tide for å rekke Tour de France-starten den 2. juli, men laget håper altså i det lengste.

Britiske medier har tidligere skrevet at Yates faktisk kan konkurrere i henhold til regelverket. UCI har bekreftet at regelbruddet ikke automatisk utløser utestengelse mens saken behandles.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

 

Det er imidlertid Orica GreenEDGE som så langt har holdt 23-åringen utenfor sine startoppstillinger.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.