Simoni beholdt ledertrøya

Salo: Gilberto Simoni blir vanskelig å slå i Giro d'Italia i år. Han kjørte over evne på søndagens tempoetappe og beholdt ledertrøya. Det var det ikke mange som hadde trodd han skulle klare.

Dario Frigo er tradisjonelt en langt bedre temporytter enn Simoni, som har sin styrke i fjellene, men søndag ga ikke Simoni ved dørene. Han startet etter Frigo og hadde fordelen av det.

Noen få kilometer før mål hadde Frigo kuttet sammenlagtledelsen til Simoni fra 44 til 39 sekunder, men Simoni fant nye og uante krefter på de siste kilometerne og dro fra med ti sekunder igjen. Han var ikke mer enn 29 sekunder bak Frigo på tempoetappen, og det betyr at han fortsatt har noen sekunder å gå på i sammendraget.

Abraham Olano var sjanseløs mot de to italienerne på søndagens tempoetappe, så spanieren er ute av kampen om sammenlagtseieren, for nå venter etapper med harde stigninger, og der er Olano sjanseløs.

Giro d'Italia avsluttes i Milano 10. juni, og nå er det flere og flere som tror at Simone kommer til å vinne sitt livs største seier om en uke. Han imponerte kraftig på tempoetappen søndag.