- Simpelt å sverte meg

Landslagstrener Christer Magnusson er opprørt over at sentrale personer i håndballmiljøet har satt ut rykter om at han har et alkoholproblem. - Jeg har aldri misbrukt alkohol i forbindelse med jobben, sier Magnusson til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til, har det i flere måneder versert rykter i Håndball-Norge om at Magnusson angivelig skal ha et alkoholproblem. I en reportasje på NRK/TV i går kveld hevdet statskanalen at alkoholmisbruk i landslagsledelsen er en medvirkende årsak til at flere spillere sier nei til landslagsspill.

- Vil ta igjen

Dagbladet var i kontakt med flere sentrale personer rundt herrelandslaget i går, men ingen ville kommentere sannhetsgehalten i alkohol-ryktene. Steinar Ege er en av de spillerne som har sagt nei til spill under Magnusson. Hans antydninger om noe kritikkverdig taler for seg.

- Det er visse ting som har skjedd som jeg absolutt ikke synes hører hjemme i en norsk landslagstropp, sier Ege til NRK.

Uttalelsen blir tatt svært ille opp av Magnusson.

- Han (Ege) vil bare ta igjen for den konflikten vi to hadde etter at han trakk seg fra VM-spill tidligere i år, raser han.

Magnusson innrømmer at han var gjennom en stor personlig krise i vinter. Han var sjukemeldt i to uker for å komme seg på fote etter et samlivsbrudd.

- Men, aldri i helsike om noen har vært beruset i forbindelse med en landslagssamling. Jeg vet i hvert fall hva jeg har gjort, og skjemmes ikke et sekund av det. Det er uhørt simpelt å sverte meg sånn.

Liberalt alkoholsyn

Svensken har heller ingen problemer med å forsvare at han har et mer liberalt alkoholsyn enn norske idrettsledere flest.

- Om noen spillere eller ledere vil ta en øl til maten etter en kamp, så reagerer ikke jeg på det. Vi er voksne folk, og jeg stoler på at spillerne oppfører seg bra. I Sverige og ute i Europa ville folk ledd av denne problemstillingen.

- Tror du noen kan ha misforstått din liberale alkohol-holdning?

- Nei, disse ryktene er bare skitprat som kommer fra folk som føler seg tråkket på tærne.

- Hvem da?

- Det sier jeg ikke. Det kan være det samme.

Full tillit

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen ønsker ikke å kommentere detaljene i denne saken.

- Vi er godt informert om at Magnusson har hatt en vanskelig livssituasjon. De problemene er nå tilbakelagt. V har full tillit til at han gjør den jobben han skal med laget, sier Johannessen til Dagbladet.

- Så Magnusson snakker sant når han avviser all bruk av alkohol?

- Jeg svarer ikke ja eller nei på det. Jeg kommenterer som sagt ikke detaljene i den informasjonen vi sitter på. Det er et prinsipp vi har.

«Dette er skitprat som kommer fra folk som føler seg tråkket på tærne»Christer Magnusson,

landslagstrener.

<B>SINT:</B> Landslagssjef Christer Magnusson tar kraftig til motmæle mot ryktene rundt håndball-landslaget.