Simpsons søte hevn

Pascal Simpson scoret sitt første mål for Vålerenga da Brann ble satt på plass på Bislett i går. - Målet er et bevis på at jeg er på rett vei. Journalistene har avskrevet meg for tidlig, sa en glad svenskeimport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig lettet over endelig å ha truffet mål. Håper scoringen kan dempe noe av presset på oss for jeg trenger fortsatt tid på å finne toppformen, fortsatte Simpson, som mens han flere ganger ropte «jätteskönt» mottok lagkameratenes gratulasjoner.

Det var klasse over utlikningsmålet etter 36 minutters spill. Tore Krogstad sendte i vei et presist utspark og Simpson hadde fri vei mot Rohnny Westad i Brann-målet.

- Jeg så keeper komme ut. Det var bare å sende ballen mellom beina hans og i lengste hjørne, beskrev Simpson.

Svak start

Men de første ti minuttene var det lite som tydet på at det skulle bli en hyggelig kveld for tusenvis av Vålerenga-tilhengere . Jan Ove Pedersen slo an tonen med et kanonskudd etter ni minutter, men en god Tore Krogstad slo til corner. Sekunder senere hang Mons Ivar Mjelde høyest i feltet og ordnet ledelse med en perfekt heading.

Vålerenga var «på hæla», men takket være en opplagt Juro Kuvicek på venstresiden jobbet oslolaget seg inn i kampen. Han åpnet med et skudd rett på Westad, før Kjell Roar Kaasa like etter bommet alene med keeper.

Kuvicek hadde ytterligere to kjempesjanser, den ene traff stanga, før Tore Krogstad endelig fant en velplassert Simpson. Da var Brann på defensiven, bergenserne klarte aldri å finne tonen etter ledermålet.

Heldig bytte

- Vi var gode den siste halvtimen av første omgang. Herlig at Pascal traff mål, det trengte både han og resten av laget. Utover i andre omgang spiller vi ikke bedre enn brukbart, men klarer å omsette sjansene i mål, sa en fornøyd VIF-trener Lars Tjernås til NTB.

Tjernås tok ut en leddbåndskadet Kjell Roar Kaasa og erstattet med Espen Musæus, som gjorde sitt første innhopp for sesongen. Og at det var et smart trekk viser resultatet.

Etter 52 minutter presset Musæus Brann-forsvarer Cato Guntveit til å sette ballen i eget mål. Sju minutter før slutt ordnet innbytteren 3-1 med et lavt skudd, som takket være en god, gammeldags «tue» spratt over Westad og i nettet.

Brann reduserte ved innbytter Thorstein Helstad tre minutter senere, men kom aldri nærmere.

- Jeg traff ikke rent på noe i dag, men takket være det gikk nok den siste i mål. Kampen om en plass på laget er hard. Det eneste som nytter er å score mål, da kan jeg ikke annet enn å være fornøyd, sa Espen Musæus til NTB.

SCORET:</B> Pascal Simpson er lettet over at han endelig klarte å score mål for Vålerenga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer