(Dagbladet): Denne uka skjedde det igjen:
I en stor politirazzia ble 19 personer fra italiensk fotball pågrepet, deriblant Lazio-kaptein Stefano Mauri, mistenkt for å ha medvirket til kampfiksing. Vel så spektakulært var det at politiet oppsøkte den italienske EM-troppen klokka 06.20 på morgenkvisten og gjennomsøkte rommet til Domenico Criscito - som like etter ble vraket.
Dette er den andre store kampfiksingskandalen i italiensk fotball på seks år. Tidligere Stabæk-spiss og fotballekspert Daniel Nannskog fatter ikke at folk våger å prøve seg igjen.
- Det som har kommet fram i Italia overrasker meg ikke det minste. Det eneste jeg er overrasket over, etter alt som har skjedd, er at man ikke bare slutter med det. Når man tjener så store penger, og ser at folk blir satt i fengsel, er det utrolig at man våger å holde på. Da er det noe alvorlig galt oppi hodet, sier Nannskog til Dagbladet.
Han minner samtidig om at ingen foreløpig er dømt.
- Vi får være litt forsiktige før det eventuelt faller en dom. Men det begynner å bli mange episoder, det blir så dumt. Jeg håper de greier å rense opp i skiten nå.
Horribelt forsvarsspill
Svensken har selv fått merke kampfiksing på kroppen, da han spilte i kinesiske Sichuan Guangcheng mellom 2003 og 2004. I forrige utgave av Matchball Mandag på TV 2 - som denne gang ble sendt på en tirsdag - snakket han hvordan han foran en kamp fikk beskjed om å gå målløs av banen.

- Da gikk jeg veldig tidlig av og skyldte på skade. Jeg ville ikke være med på en kamp hvor jeg ikke fikk lov til å score mål, sa Nannskog.
Overfor Dagbladet vil han ikke røpe hvem som ga ham beskjeden, men det var flere kamper hvor han mistenkte at noe var galt.
- Det kunne være så dårlig forsvarsspill at jeg tenkte at det ikke kunne stemme. Jeg så dem på treninger og visste hvordan de egentlig kunne spilt, og da lurte man fælt på hva som foregikk. Det hendte at jeg slengte trøya i bakken i sinne et par ganger.
- Mye større enn nordmenn tror
Nannskog dro til Stabæk foran 2005-sesongen, etter at han selv betalte to månedslønner for å komme seg vekk fra Kina. Han tjente langt bedre der enn i Norge, spilte foran 25 000 tilskuere og bøttet inn mål - men det var altså ikke nok.
- Var kampfiksing grunnen til at du dro?
- Det var en medvirkende årsak, det hjalp i hvert fall ikke.
- Ble du tatt på senga da det skjedde?

- Det var et sjokk, jeg hadde ingen anelse om at det var sånn. Jeg hadde jo hørt litt av hvert om Asia, men trodde ikke det kunne være sant. Mange folk i Kina var veldig oppgitte, sier Nannskog.
En av de andre utlendingene i klubben, som kom fra Serbia, fortalte Nannskog at kampfiksing var hverdagen der han kom fra.
Selv tror han ikke folk er klar over hvor omfattende problemet er.
- Jeg tror det er mye større enn nordmenn tenker. Vi er veldig heldige i Norden. Du hører rykter om mye kampfiksing rundt omkring i Europa, men jeg er ganske sikker på at vi kan være stolte over ligaene vi har i Skandinavia. Der er det forhåpentligvis ikke noen idiotiske greier, sier Nannskog.