Tour of Norway 2018:

Simulerte velt for å få samme tid som vinneren

– Jeg beklager det som skjedde. Det så helt latterlig ut, sier Tour of Norway-rytter Pawel Bernas om hendelsen.

BEKLAGET SEG: Pawel Bernas mener den simulerte velten på åpningsetappen av Tour of Norway så latterlig ut. Foto: Tim de Waele
BEKLAGET SEG: Pawel Bernas mener den simulerte velten på åpningsetappen av Tour of Norway så latterlig ut. Foto: Tim de Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØNEFOSS (procycling.no): Den hektiske spurtfinalen i Horten på onsdagens etappe i Tour of Norway endte med seier til Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo).

For andre endte dramatikken 2300 meter før målstreken. I en rundkjøring gikk først tre mann i bakken. Like etter kom Pawel Bernas trillende. Rytterne som gikk ned i krasjen sperret veibanen. Mange valgte å hoppe over trafikkøya for å komme seg rundt. CCC-rytteren valgte en annen løsning. 27-åringen la sykkelen ned i bakken, og satt seg ned for å få det til å se ut som om han selv var involvert i velten.

Reglene til UCI sier at en rytter som går ned i en velt på de siste tre kilometerne, vil få samme tid som første gruppe over målstreken.

– Det var rett etter at jeg hadde gjort en jobb i opptrekket, hodet mitt var ikke helt klart. Jeg ville ikke ta noen sjanser med å hoppe over fortauet eller noe sånt. Så jeg ville bare være trygg. Da jeg stoppet skjønte jeg at jeg kom til å tape tid, forklarer Pawel Bernas overfor procycling.no før start på torsdagens andre etappe.

– Jeg bestemte meg for å legge sykkelen ned, så det så ut som om jeg var i velten. Jeg fikk litt panikk og det var en dårlig vurdering. Det handlet bare om å overleve. Jeg ville ikke risikere å hoppe over fortauet, eller stoppe og tape tid i sammendraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer