Sindre (17) ligger fortsatt i koma

Ingen endring for unggutten som fikk ballen i hodet. - Et sjokk for alle, sier styreleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ingen endring i tilstanden til 17-årige Sindre Munkvold som ligger til behandling ved UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge) i Tromsø etter å ha blitt truffet i hodet av en ball under kamp for Hammerfest i helga.

Det opplyser juniortrener i HFK, Jan Steinar Paulsen, til Dagbladet.

- Vi har vært i kontakt med foreldrene hans i dag, og situasjonen har ikke forandret seg det siste døgnet, sier Paulsen.

Preget
I kveld trente Hammerfest Fotball som vanlig, men folk i byen er dypt preget av hendelsen.

- Det er helt jævlig. Et sjokk for alle. Jeg har aldri opplevd noe så trist i sammenheng med idretten, sier styreleder Hans Kristian Slinning til Dagbladet.

- Hammerfest er et lite sted, med et lite miljø. Alle kjenner alle, og det er klart ulykken preger alle her, sier han.

Kunstig koma
Munkvold pådro seg en hodeskade og en hevelse i halsen etter å ha forfulgt et tilbakespill som motstanderens keeper klarerte rett i ham fra kloss hold.

Han ble lagt i kunstig koma etter å ha blitt hentet med helikopteret i Øksfjord, mens sjokkerte med- og motspillere avbrøt kampen. Mandag morgen ble 17-åringens tilstand beskrevet som alvorlig, men stabil.

- Spilleren falt bevisstløs med en gang, og dommeren skjønte umiddelbart at noe var galt. Heldigvis var det helsepersonell tilstede, og de kom styrtende til. Dommertrioen visste hva de skulle gjøre og var til stor hjelp. I tillegg var det en ambulanse stasjonert like ved, sier Jan Steinar Paulsen.

- Det er en av mine verste opplevelser noensinne. Det var veldig ekkelt, sier treneren.

Tilstanden til Munkvold skal ikke være livstruende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer