LYKKELIG SYKKELEIER: Sindre Ødegård fikk tilbake sykkelen en måned etter at den var blitt stjålet. Foto: Privat
LYKKELIG SYKKELEIER: Sindre Ødegård fikk tilbake sykkelen en måned etter at den var blitt stjålet. Foto: PrivatVis mer

Sindre trodde den rådyre sykkelen hans var tapt for alltid. Så kom tyven trillende med den inn i sportsbutikken 22-åringen jobber i

- Det var helt utrolig.

(Dagbladet): For en måned siden oppdaget Sindre Ødegård at sykkelen hans til 36 000 kroner var stjålet, noe Adressa omtalte tidligere i dag. Tyven hadde tatt seg inn i bakgården til leiligheten hans i Trondheim midt på natta, klippet av en lås og stukket avgårde.

Ødegård ble stående igjen og fortvile. Studenten hadde investert mye penger i tohjulingen og hadde ikke mulighet til å kjøpe ny. Følelsene var mange.

- Jeg ble veldig lei meg. Det er jo en sykkel som jeg har hatt det mye gøy med. Som student er det noe av det kjæreste jeg eier. Først ble jeg veldig lei meg, så ble jeg ganske sint og oppgitt, forteller Ødegård til Dagbladet.

Maktesløs

Ødegård er lidenskapelig opptatt av sykler. Han har tidligere konkurrert i disipliner som terreng, downhill, BMX og dirt. Ved siden av studiene jobber han også i sykkelavdelingen til Intersport City Syd i Trondheim, hvor han diskuterte det frekke tyveriet med kollegene sine i dagene etter at det hadde skjedd.

Sammen spøkte de om at tyven kanskje ville komme inn i butikken og levere den på service hos dem, uten at noen så på det som spesielt realistisk.

Ødegård begynte etter hvert å belage seg på at han ikke kunne gjøre så mye med det, annet enn å politianmelde det som hadde skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så tok han ferie.

Det utrolige sammentreffet

Ikke før på fredag var Ødegård tilbake på jobb. Den første arbeidsdagen etter ferien startet som de fleste andre, men skulle raskt vise seg å bli den mest innholdsrike noen gang.

For mens Ødegård sto og ekspederte et par kunder, kom det en mann inn dørene, trillende på en sykkel han gjerne ville ha skiftet en pedal på. Det rare var bare at den minnet veldig om Ødegårds rådyre sykkel som ble stjålet en måned i forveien.

- Min første reaksjon var at det var helt utrolig at det var noen andre som hadde helt lik sykkel som meg, men så gikk det opp for meg at det ikke kunne være mulig. Det kunne ikke være hans. Den var jo helt lik min, forteller Ødegård.

- Så jeg prøvde å finne ut hvor han hadde fått tak i den og da nevnte han at den bare var en måned gammel.

Det passet perfekt med tidspunktet for tyveriet, og Ødegård oppdaget fort riper og andre kjennemerker som gjorde ham sikker:

Det var hans sykkel og tyven sto rett foran ham!

Tenkte raskt

Ødegård kjente at pulsen begynte å slå fortere og fortere. Han innså at han måtte foreta seg noe. Tyven kunne ikke få slippe unna enda en gang. Raskt fikk han derfor mannen i 50-årene til å oppgi navn og telefonnummer, med påskudd om at det var nødvendig for servicen.

Tyven ga fra seg kontaktinformasjonen, men begynte etter hvert å bli nervøs. Kort tid seinere forsvant han også ut dørene.

Uheldigvis for tyven, kunne Ødegård nå bare ringe politiet for å få saken oppklart. For hjemme hos mannen fant konstablene både Ødegårds sykkel og seks andre som han ikke kunne gjøre rede for eierskapet til.

- Folk tror ikke på meg

- Da ble jeg utrolig lettet. Jeg ble utrolig glad. Jeg lever fortsatt i lykkerus, forteller Ødegård.

De siste dagene har han fortalt venner og familie om det usannsynlige sammentreffet, og de sliter med å forstå at det er mulig.

- He-he. Folk tror jo ikke på meg når jeg sier hva som har skjedd. Det var jo første dagen min på jobb etter ferien. Folk syns det er utrolig morsomt. Det samme gjorde politiet, sier Ødegård og ler.