Singapore slakter United

Manchester United kom til Singapore som superhelter, men ble i dag utsatt for protester fra flere lokale aviser.

Årsaken er at ingen av avisene fikk snakke med United-stjernene mens laget oppholdt seg i Singapore. I kveld reiser laget videre til Bangkok og Thailand.

Avisa Today trykket i dag en hel blank side, som erstattet plassen de hadde tenkt å bruke på Manchester United.

- Vi fikk ingenting. Vi kunne ikke få et intervju på tomannshånd, og fotografene våre fikk ikke adgang inne på banen, sier fotballjournalist Leonard Thomas.

Problemet for avisene er at Uniteds turarrangør har solgt bilderettighetene eksklusivt i Singapore. I tillegg fikk verken media eller lokale fans nærkontakt med spillerne.

Avisa The New Paper brukte i dag to sider på å vise forskjellen på United og Liverpools besøk den siste uka. De viste bilder av Liverpool-spillere som hilste på tilhengere, mens United-gutta var sperret inne.

Det toppet seg virkelig for mediafolkene da de fikk beskjed om å ikke stille spørsmål da David Beckham holdt pressekonferanse i dag.

- Ikke rop ut noe, spørsmål fra gulvet vil ikke bli tolerert, sa sponsor-representanten til Beckham mens han startet opplesningen av et ferdig manuskript med snille spørsmål til England-kapteinen.

Først mot slutten av seansen fikk pressen slåss om Beckham i fem minutter.

Nyhetsbyrået AP har følgende å si om Uniteds Singapore-besøk: «Det ser ut som penger er den eneste sjansen til å få adgang hos Manchester United».

Også da United var i Brasil for klubb-VM i fjor vinter fikk klubben krass kritikk på grunn av sammme restriksjoner på spillerne.

(Dagbladet.no)

HOLD AVSTAND: Uniteds lokale fans i Singapore ble holdt på god avstand til spillerne. Foto: SCANPIX
FOTBALLSKOLE:</B> David Beckham var den eneste spilleren media fikk snakke med i Singapore. Her avholder hans personlige sponsor fotballskole med stjernen. Foto: SCANPIX/AP