Singh gjorde som Carew: Snakket om seg selv i tredjeperson etter revansjen

- Det er sånn Harmeet Singh gjør det.

REDDET KVELDEN: Harmeet Singh løp rett til benken etter utlikningen for å feire. Scoringen var også en beskjed til sjefen, Singh vil inn på laget igjen. Foto: SCANPIX/EPA/ABIR SULTAN
REDDET KVELDEN: Harmeet Singh løp rett til benken etter utlikningen for å feire. Scoringen var også en beskjed til sjefen, Singh vil inn på laget igjen. Foto: SCANPIX/EPA/ABIR SULTANVis mer

NETANYA (Dagbladet): Israel - Norge 2-2.

Han var høyt oppe etter 2-2-målet på overtid Harmeet Singh, og bakken opp dit, fra der han var søndag, den var lang.

Etter kampen i går ville han forklare pressen hvordan han jobbet med å reise seg etter skuffelsen over å bli vraket fra laget, og en etter en fikk høre hvordan Harmeet Singh takler sånt - alt mens han omtalte seg selv i tredjeperson.

Dette betydde mye.

For Tor Ole Skullerud ga Singh beskjeden allerede i helga, før han hadde gitt laget til resten av gutta.

Det tok Feyenoord-proffen tungt. Men der og da startet egentlig løpet som endte i overtidsscoringen som reddet poeng mot Israel sent i går kveld.

- Han sa det var en av de vanskeligste avgjørelsene han hadde tatt. Men han kjenner meg såpass godt at han kunne se på meg at jeg var skuffet. Jeg var ikke bare litt skuffet, jeg var jævlig skuffet, sier Singh til Dagbladet.

Hyllet
I går kveld var han den første som ble hyllet av Skullerud etter kampen, som symbolet på selve kjernen i U21-lagets suksess: Samholdet og uselviskheten.

- Det er de prestasjonene der vi skal ha. Harmeet har jobbet med seg selv og ga ordentlig svar på tiltale, sier treneren.

Som nå får en enda vanskeligere avgjørelse å ta foran møtet med England, for Singh er ikke interessert i å bli vraket igjen.

- Det er den beste søknaden jeg kan gi ham. Scoring på overtid. Det er sånn Harmeet Singh gjør det, sier gutten.

- Mentaliteten min har alltid vært sånn, jeg er sterk. Jeg har alltid blitt satt på prøver, men jeg biter tennene sammen, akkurat som i Feyenoord. Det går ikke an å knekke meg. Jeg sa til meg selv at det viktigste er laget, og at vi alle gjør det bra. Da gutta begynte å bli slitne mot slutten var jeg rett mann til rett tid, sier 22-åringen.

Åpenbart lettet og glad.

Det minnet litt om John Carew etter seieren over Kypros i 2011, da kraftspissen hysjet på mange kritikere med scoring og gode 90 minutter.

- Nei, nå må dere forstå at John Carew er 32. Motgang og å bevise og sånn, det trenger dere ikke spørre om lenger. Ting skulle gått bedre, men jeg er veldig happy med det siste året, veldig happy. John Carew personlig har vært lykkeligere enn noen gang, var blant gullkornene på Ullevaal den gangen.

Stang ut
Scoringen til Harmeet Singh endret total skuffelse til delte følelser i den norske troppen, som fortjente langt mer enn ett poeng mot et Israel som ikke imponerte noen før de siste 20 minuttene.

Straffemålet i første omgang var en iskald dusj, men Norge beholdt roen og kjempet seg tilbake gjennom Marcus Pedersens velbygde scoring.

Utvisningen av Vegar Eggen Hedenstad gjorde jobben enda tyngre. Og da Israel gikk opp til 2-1, var det mange norske gutter som tittet ned. Før Singh reddet kvelden.

- Vi var enda bedre enn det jeg kanskje hadde turd å håpe på i forkant. Denne rammen, jeg syns vi takler anledningen på en fantastisk fin måte. Det gjør meg stolt, det er en god følelse, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Utlikningen betyr alt for fortsettelsen i turneringa. Men vi må score mål på sjansene våre, selvfølgelig.

Den omdiskuterte utvisningen gjør at Skullerud må endre også i forsvarsfireren, men Martin Linnes' gode innhopp i går gjør at den vurderingen kanskje blir enklere.

Nå venter England.