<strong>PÅ FLYTTEFOT:</strong> John Arne Riise syntes det var nok med én sesong på Kypros. Neste år skal han spille i Indian Super League. Foto: Christian Roth Christensen
PÅ FLYTTEFOT: John Arne Riise syntes det var nok med én sesong på Kypros. Neste år skal han spille i Indian Super League. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Singh om Riises India-eventyr: - Han vil få et nytt perspektiv på livet

Men fotballen er ikke mye å skryte av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at John Arne Riise fortsetter karrieren i India - som har en sesong som går fra oktober til desember.

34-åringen ga seg i kypriotiske Apoel i slutten av mai, ett år før kontrakten gikk ut. Han var med på å vinne serie- og cupgull på det lille øylandet.

Han har ennå ikke gått ut med hvilken klubb han skal spille for i Indian Super League (ISL), men klubbvalget skal - av alle steder - offentliggjøres på kona, Louise Angelica Riises, blogg i løpet av de nærmeste dagene, ifølge TV 2.

- Ikke spesielt høyt nivå En som kjenner India godt, er Molde-stjerna Harmeet Singh. 24-åringen har indiske foreldre og bodde et år i landet som barn.

Singh sier til Dagbladet at ISL er en liga på vei framover.

- Det er ikke et spesielt høyt nivå på ligaen, men det man kan si er at India er et sted hvor fotballen er i utvikling. Jeg kjenner til fotballen der borte gjennom venner og familie, og også John Goossens som jeg spilte sammen med i Nederland. Han dro dit etter at vi hadde vært i Feyenoord sammen, sier Singh.

- Dette blir nok først og fremst et bra eventyr for John Arne. Han kommer til å se begge sider av livet, både fattigdom og rikdom. Han vil nok få et nytt perspektiv på livet etter å ha vært der. Fotballinteressen i India er på vei framover, men husk at cricket er desidert størst der, med landhockey som en god nummer to, legger midtbanespilleren til.

Lagkompis med James India Times har tidligere skrevet at klubben Kerala Blasters har vært ute etter å sikre seg Riise som sin nye stjernespiller.

Om det blir Kerala, som har base i byen Kochi helt i sørvest i India, som er klubben Riise skal spille for, blir nordmannen lagkompis med den tidligere engelske landslagskeepereren David James.

Også tidligere Premier League-spiss Michael Chopra har spilt for Kerala Blasters.

- Jeg kjenner faktisk ham som henta Chopra dit, men jeg kjenner ikke spesielt godt til verken laget eller byen. Min familie er fra Punjab i Nord-India, sier Singh.

Mannen som skal trene Riise neste sesong - om Kerala er klubben han skal til - er den tidligere engelske landslagssjefen Peter Taylor.

Kjendiseier Harmeet Singh synes det er stas når Dagbladet forteller ham hvem som eier Kerala Blasters. Det er nemlig den tidligere cricketspilleren Sachin Tendulkar (42).

- Oi, det er kult. Han er den største stjernen i hele India. Han er kanskje tidenes beste cricketspiller, og har samme status i cricket som det Diego Maradona og Pele har i fotballen. Han er en helt blant folket. Det hadde vært stort å møte ham en gang, sier Singh.

<strong>IKKE INDIA NÅ:</strong> Harmeet Singh (24) har indiske foreldre, og tror John Arne Riise begir seg ut på et eventyr. Selv er han ikke interessert i å spille i India nå. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
IKKE INDIA NÅ: Harmeet Singh (24) har indiske foreldre, og tror John Arne Riise begir seg ut på et eventyr. Selv er han ikke interessert i å spille i India nå. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

24-åringen, som omtaler seg selv som halvt indisk og halvt norsk, har tidligere vurdert å spille for det indiske landslaget, men har valgt Norge.

Han skulle egentlig vært med i Per-Mathias Høgmos tropp til møtene med Sverige og Aserbajdsjan denne uka, men måtte melde forfall på grunn av skade.

- Kjipt Om de andre landslagsguttas 0-0-kamp mot Sverige i går, sier han:

- Det hadde vært morsomt å være med. Det var gøy å se at de gjorde en ganske bra kamp i går, spesielt i 2. omgang. Det er kjipt å måtte melde forfall, sier Singh, og legger til:

- Jeg har slitt med en overbelastning i akillesen. Jeg har tatt tabletter og tatt det rolig de siste dagene. Forhåpentligvis er jeg klar til neste Molde-kamp (mot Vålerenga 20. juni, journ.anm.).

Singh hadde en strålende sesong på Moldes vei mot seriegull sist sesong. Han ser ikke noen grunn til å følge i John Arne Riises fotspor - i hvert fall ikke helt ennå.

- Jeg har ikke tenkt noe særlig på om jeg vil spille i India. En person som henter spillere dit har spurt meg om det tidligere, men du får spørre meg om ti år, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer