Singsaas overtar i forsvaret

MOLDE (Dagbladet): Moldes midtstopperproblem ble løst av friskmeldte Petter Christian Singsaas (27).

Den glemte midtstopperen har de to siste sesongene vært mer på skadelista enn i lagoppstillingen. - Nå er jeg klar for Mesterligaen, sier Singsaas.

- Han gjennomførte en toppkamp. Christian Singsaas hadde spilt midtstopper i dag selv om Knut Anders Fostervold (karantene) hadde vært med. Vi vet fra 97-sesongen at Singsaas er kanongod som midtstopper.

- Nå er han på vei tilbake til det nivået, sier trener Erik Brakstad.

Hard kamp

Uten å si det med reine ord, signaliserte Brakstad klart at Singsaas er på full fart inn på førstelaget. Trønderen har kjempet en stille kamp for å komme tilbake mens klubbens midtstopperproblem er blitt brettet ut for all verden:

- Molde må gjerne kjøpe nye midtstoppere. De skal få knallhard kamp om plassen. Jeg har aldri tvilt på at jeg skulle komme tilbake. Klok av min gamle lyskeskade ville jeg ikke komme tilbake før jeg var helt sikker på at jeg er frisk.

- Det er jeg nå. Jeg har følt at klubben hele tida har hatt tillit til meg, sier Singsaas som satte krona på verket med seiersmålet i sluttkvarteret.

Mål nr. 2

- Måtte legge inn en ekstra søknad om fast plass. Dette var mitt andre mål i Tippeligaen. Det forrige hadde jeg i 1997 på Fossehaugene i Sogndal. Man glemmer ikke slike begivenheter så lett, sier Singsaas.

- Skikkelig godt å komme tilbake etter fadesen i cupfinalen. Nå er vi vel med i sølvkampen også. Endelig fikk vi betalt for et spillemessig overtak, sa matchvinneren som har spilt 120 kamper for Molde. Med 180 timers midtstopperspill har han den nødvendige erfaringen som skal til for å tette igjen hullet etter Trond Andersen.

Det gleder også Jo Tessem, som var tilbake på sin vante flankeplass:

- Jeg trenger spilletid for å finne tilbake til rytmen på flanken.

- Nå løper jeg mer enn gjerne på plassen jeg vil spille. Singsaas har løst det lille midtstopperproblemet vi har hatt, sier Jo Tessem.

MATCHVINNER: Christian Singsaas får fortsatt tillit som midtstopper.