Sinkewitz erkjenner positiv dopingprøve

Fikk straks sparken.

Patrik Sinkewitz som ble utestengt fra Tour de France etter en positiv dopingprøve, nekter å få analysert B-prøven. Dermed ble han sparket i T-Mobile-laget.

– I og med at han ikke vil at B-prøven skal analyseres, ser vi i laget på dette som en positiv dopingsak. Det er ingen annen utvei enn å gi ham sparken, sier Christian Frommert, en talsmann for det tyske profflaget.

Sinkewitz avga en positiv prøve 8. juni. Resultatet av prøven ble kjent under Tour de France. Rytteren ble umiddelbart suspendert fra laget sitt. Da var han allerede ute av Touren etter et uhell med en tilskuer på en av etappene i Alpene.

Nå må Sinkewitz belage seg på utestengelse i to år. Han må også betale en årslønn i bot etter at han sammen med resten av lagkameratene sine undertegnet den nye antidopingkontrakten til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Også Iban Mayo som er dopingtatt etter Tour de France, må være innstilt på å betale en årslønn i bot, for også spanieren har undertegnet antidopingkontrakten med UCI.  

(NTB-DPA)

VIL IKKE HA B-PRØVEN KJENT: Sinkewitz erkjenner dermed at han var dopet under touren.