Sinkewitz testet positivt på testosteron

- Burde utstenges for livstid, mener Kaggestad.

(Dagbladet.no): Så kom det i årets tour også, etter at Floyd Landis-skandalen overskygget prestasjonene i fjorårets ritt.

I dag ble det kjent at T-Mobile-rytteren Patrik Sinkewitz (26) har testet positivt på testosteron. Ifølge NTB ble tyskeren testet utenfor konkurranse 8. juni, rapporterer det tyske sykkelforbundet  og det tyske antidopingbyrået (Nada).

Tyske nyhetsbyråer bekrefter også meldingene om tyskerens positive prøve.

- Det er ikke mulig. Jeg vet ingenting om dette, sier Sinkwitz til nyhetsbyrået DPA i ettermiddag.

Kaggestad: - Katastrofe

Men positiv er likevel prøven inntil videre. Johann Kaggestad er utholdenhetsekspert og kommentator for TV 2 under Tour de France.

Han mener en ny dopingsak er det touren trengte minst av alt for øyeblikket.

-  Både for Tour de France og sykkelsporten generelt er dette en katastrofe. Tysk sykkelsport har jo begynt å få opp stemningen igjen, så det er for jævlig at dette skjer, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Sinkewitz testet positivt på testosteron

Kaggestad lar seg også overraske over at T-Mobile rammes.

- T-Mobile har ryddet opp i gamle synder, og har satset hardt på antidoping. Laget har jo blant annet satt i gang et eget antidopingprogram. I tillegg har de jo ansatt en ny sportsdirektør, Bob Stapleton, som jeg har hatt veldig tro på. Dette er utrolig overraskende, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.no.

Kan be om B-prøve

Resultatet fra A-prøven kom i dag. Nada bekrefter at testen på Sinkewitz\' viste høye testosteronverdier. Innen fem dager kan han be om om å få B-prøven analysert. Det skjer vanligvis når utøveren bestrider resultatet av A-prøven.

Som ved alle positive dopingprøver risikerer 26-årige Zinkewitz å bli utestengt fra all idrett i to år. Dersom B-prøven viser samme innhold blir han også trolig sparket fra profflaget.

- Det blir for mildt at han blir utestengt i kun to år. Han burde blitt utestengt for resten av livet, og begynt med crouqet eller noe sånt, sier Kaggestad.

Må betale tilbake millionlønn?

Linus Gerdemann er lagkamerat med Sinkewitz i T-Mobile. Han velger å se positivt på dopavsløringen.

DÅRLIG UKE: Først kolliderte Patrik Sinkewitz med tilskuer, deretter testet han positivt på testosteron. Foto: Dario Cataldo, AFP
DÅRLIG UKE: Først kolliderte Patrik Sinkewitz med tilskuer, deretter testet han positivt på testosteron. Foto: Dario Cataldo, AFP Vis mer

- Det er selvfølgelig et stort sjokk at dette skjedde i mitt lag, men det viser at systemet fungerer. Sporten er reinere enn noen gang, og dette viser at testene fungerer. Sykkelsporten er ikke død, sier Gerdemann til Eurosport.

Danske Brian Holm er sjef i T-Mobile, han bekrefter at teamets rytter risikerer å betale tilbake en årslønn. Slik er de nye dopingreglene som trådde i kraft i sommer.

- Nå følger vi prosedyren. Sinkewitz vil bli suspendert, så sparket og deretter må han betale sin lønn for ett år tilbake. Det har alle rytterne skrevet under på, sier sjef Brian Holm til nyhetsbyrået Ritzau og legger til:

- Dette skal nok få de andre til å tenke seg nøye om.

Krasjet med tilskuer

Årets tour har på ingen måte vært god for tyske Sinkewitz. Søndag kolliderte han med en tilskuer etter målpassering på etappen. Tilskueren våknet opp fra koma dagen etter.

Også Sinkewitz\' skadet seg i krasjen, han brakk både kragebein og nese og måtte bryte touren søndag. Han ligger fortsatt på sykehus i Hamburg.
 

Han var på vei til operasjonsbordet da nyhetsbyrået DPA fikk fatt i 26-åringen i ettermiddag.

OVERRASKET: Johan Kaggestad trodde ikke T-Mobile-ryttere ville bli dopingtatt. Foto: Scanpix
OVERRASKET: Johan Kaggestad trodde ikke T-Mobile-ryttere ville bli dopingtatt. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg skal inn til en operasjon nå. Dette klarer jeg ikke å forholde meg til nå, sier Sinkwitz.

T-Mobile-teamet er arvtakeren til det tyske Telekom-laget fra 90-tallet. I ettertid har det kommet fram påstander om at blant andre Telekom-rytterne Rolf Aldag og Erik Zabel brukte doping da de hjalp Bjarne Riis til tour-seier i 1996.

I slutten av mai innrømmet også Riis, nå direktør i CSC-teamet, at han var dopet da han syklet inn til sin største seier for Telekom, pluss årene fra 1993 til 1998.

Sinkewitz testet positivt på testosteron
KRASJET: Sinkewitz gikk i asfalten etter målgang søndag og brøt touren.