Ragnhild Haga gikk egne veier for å lykkes på landslaget

Sinna Haga skrotet landslagsopplegget: - Ferdig med å være reserve

Ragnhild Haga gikk rundt i VM-leiren i Lahti og kjente på et sinne som vokste. Så gikk hun egne veier for å kvitte seg med reservestempelet.

ENDELIG: Ragnhild Haga gikk seg fra 10. plass sammenlagt til en tredjeplass totalt på søndagens jaktstart i Ruka. Nå vil Haga bli kvitt reservestempelet på landslaget.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ENDELIG: Ragnhild Haga gikk seg fra 10. plass sammenlagt til en tredjeplass totalt på søndagens jaktstart i Ruka. Nå vil Haga bli kvitt reservestempelet på landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det ville vært en grov overdrivelse å si at Ragnhild Haga har preget resultatlistene i internasjonal langrenn siden hun debuterte i verdenscupen i 2010.

Pallplassen hennes i helgas minitour i Ruka var bare hennes tredje individuelle i verdenscupen noensinne. Det har vært noen tunge år for den dobbelte U23-verdensmesteren fra 2013.

- Det er veldig vanskelig å være blant de dårligste på det norske laget. Jeg tror det er lettere å være Jessica Diggins, som er den beste på det amerikanske laget, for ting går mer på dine premisser da. På det norske laget må man passe enda mer på seg selv, og det er noen ganger vanskelig, for man har så lyst til å henge på, fortalte Haga Dagbladet i forkant av sesongstarten på Beitostølen.

Rørt i sesongåpninga

De to siste åra har hun forsøkt mange forskjellige ting for å se om hun klarte å nærme seg de aller beste lagvenninnene. Før VM-sesongen brukte hun gutter som harer på trening for å få kjørt seg skikkelig, mens hun i år har plukket fra hverandre klassiskteknikken for så å sette den sammen til en mer effektiv måte å gå på ski på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer