IRRITERT OVER FORHOLDENE: Nina Løseth ble bare nummer 20 i Meribel. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
IRRITERT OVER FORHOLDENE: Nina Løseth ble bare nummer 20 i Meribel. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Sinna Løseth skuffet i Frankrike

- Jeg kunne knapt se fra den ene porten til neste.

Nina Løseth var eneste norske deltaker i søndagens storslalåmavslutning for kvinner. Hun fikk ikke klaff og kjørte to temmelig ordinære omganger.

Til slutt endte hun på 20.-plass og var mer enn fire og et halvt sekund bak teten.

- I dette rennet kunne jeg knapt se fra den ene porten til neste, sa en irritert og småsint Nina Løseth til NTB etter rennet, men hun ville likevel ikke skylde den svake innsatsen på forholdene. Det var tross alt likt for alle i tåka i franske Meribel.

For bløt snø - Når det gjelder sesongen totalt kan jeg ikke si meg helt fornøyd, selv om jeg klatret opp på seierspallen i verdenscupen for første gang. Det har vært en mild vinter, og jeg synes altfor mange av rennene har gått på bløt snø, altså slike forhold som møter oss om våren, sa hun.

- Jeg liker ikke slike forhold særlig godt, konstaterte den norske jenta som er inne blant de 30 beste i den totale verdenscupen i år, så helt håpløs har ikke sesongens hennes vært.

Hun har slitt litt etter at hun falt i VM og også i et renn senere. Det kan ha vært årsaken til litt svak innsats i verdenscupfinalen, men hun har valgt ikke å ville snakke mye om det selv.

Tøffere trening Nina Løseth kommer til å fortsette som teknikerekspert også neste år, og etter å ha vært Norges beste alpinist på kvinnesiden i vinter er målet å satse enda tøffere før neste sesong. Hun er nå den eneste av tre Løseth-søstre igjen på det norske landslaget.

- For å bli mer stabil og kjøre bedre, må jeg trene mer på bløte forhold som vi har møtt i år. Det er hardt arbeid som gjelder, og det kommer jeg til å starte med umiddelbart, sa Løseth etter verdenscupavslutningen søndag.

- Målet mitt for neste sesong er også å ta ytterligere et skritt. I år tok jeg steget opp på seierspallen i verdenscupen for første gang. Neste år er det store målet å sikre en seier, sa Nina Løseth til NTB i Meribel. (©NTB)