Sinnataggen senket Start

KRISTIANSAND: Tobias Grahn senket Start-skuta med to scoringer og to målgivende pasninger i løpet av første omgang, før han ble sendt på tribunen. Da eksploderte svensken.

- Det var en rein taktisk manøver. Vi tok ikke sjansen på å måtte spille resten av kampen med ti mann, forklarer VIF-trener Kjetil Rekdal.

Bakgrunnen var et gult kort som Tobias Grahn pådro seg mot slutten av første omgang.

Svensken har blitt omtalt som temperamentsfull og oppfarende. I går lot han sinnet gå utover en av linjedommerne, som fikk så ørene flagret samtidig som ballen ble kasta avgårde.

- Dommeren sto med ryggen til situasjonen. Hadde han sett hva som skjedde, ville jeg aldri fått gult kort. Men jeg skulle ikke kastet ballen i fanget på den Start-spilleren. Det var dumt, forteller Tobias Grahn.

Start - Vålerenga 2 - 7:


Mål:
0- 1 Tobias Grahn (4)
0- 2 David Hanssen (12)
0- 3 Hanssen (13)
0- 4 Grahn (20)
1- 4 Ousman Nyan (27)
2- 4 Preben Gundersen (44)
2- 5 Jonas Krogstad (69)
2- 6 Kjetil Rekdal (str. 71)
2- 7 Erik Hagen (86)

BB: Tobias Grahn

Unødvendig

Kjetil Rekdal tok ikke sjansen på at Grahn skulle miste kontrollen én gang til i løpet kampen. Derfor lot han banens beste spiller få være igjen i garderoben da dommeren blåste i gang andre omgang.

- Det handler om smartness. Det er totalt unødvendig å krangle på seg et gult kort. Og det må han lære seg. Dette er dumt for ham, og det er dumt for laget, sier Rekdal til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at Grahn ville fått spille kampen ut hvis det ikke hadde vært for kortet.

- Helt sikkert. Tobias spilte bra, han.

Eksploderte

Da Grahn fikk beskjeden om at han måtte se andre omgang fra tribunen, ga han kraftig lyd fra seg, mens han sendte drakta i garderobeveggen med et smell. Etter en kald dusj fikk han roet seg. Og da han møtte Dagbladet etter kampen, var smilet igjen på plass.

- Det er Kjetil som er sjefen, så det er han som bestemmer. Det ville ikke vært bra om vi hadde måttet spille med en mann mindre, sier Grahn.

Han understreker imidlertid at han ikke er ute etter å skaffe seg gult kort.

- Selvfølgelig ikke. Jeg vil spille så mye som mulig, jeg. Og det at er jeg er en bølle, det er bare noe media finner på.

Tobias Grahn har ikke fått all verdens spilletid etter at han kom til Vålerenga. Men i går viste han til fulle hvorfor han er så verdifull.

Ingen bedre

Det første målet plasserte han bak Start-keeper Dime Jankulovski allerede tre minutter ut i kampen. Det andre målet kom snaue 20 minutter seinere. Innimellom hadde han rukket å levere to målgivende pasninger til VIF-makker David Hanssen.

- Jeg er effektiv. Ser man antall mål i forhold til spilletid, er det ingen i eliteserien som er bedre enn meg, sier Tobias Grahn.

Da Grahn la på til 0- 4, var løpet fullstendig kjørt for Start. Ousman Nyan, som var en av banens desidert beste spillere, gjorde en utrolig flott prestasjon da han reduserte til 2- 4 fra 22 meters hold, men det hjalp lite.

Bedre ble ikke da Dime Jankulovski pådro seg rødt kort og utvisning mot slutten av andre omgang.

MÅLFEST: Vålerenga ga seg ikke før Start-keeperen hadde plukket sju baller ut av nettet. Tobias Grahn scoret to, og blir gratulert av Stian Ohr og Pa Modou Kah.
SENDT UT: Tobias Grahn var ikke fornøyd med å bli byttet ut i pausen. Etter å ha slengt med kjeften og slengt drakta i veggen innfant han seg på tribunen.