- Sinnsykt deilig å lykkes

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge- Ungarn 24- 21. Kjersti Grini straffet ungarerne ni ganger - bokstavelig talt. - Jeg har aldri gjort noe så rått i en så viktig kamp, gliste kapteinen etter ni straffemål og ingen bom.

Straffekastene alene sendte Norge til semifinale og medaljekamp - trolig også VM-gull etter Danmarks sjokktap.

Da bortimot alt annet mislyktes for henne i angrep, dundret Kjersti inn det ene straffekastet etter det andre - med like dødelig presisjon.

- Så syltynn var marginen mellom suksess og fiasko i dette VM, sier Kjersti, som erkjenner at exit allerede i kvartfinalen ville vært en total norsk flopp.

- Derfor er det så sinnssykt herlig å lykkes. Jeg er vanvittig glad nå! utbrøt kapteinen.

- Hvor mange straffer bommer du vanligvis på når du har ni sjanser?

- Jeg tenker alltid på å sette ett og ett skudd, og da skal jo alle gå inn. Men slik er jo ikke virkeligheten. Jeg bommer som regel på noen, mener Kjersti.

Lagkapteinen har vist seg som en meget sikker straffekasteksekutør i VM. Hun har bommet kun på to i hele VM - og satt inn totalt 20.

Desperat Farkas

Kjersti Grini drev Ungarns målvakt Andrea Farkas til desperasjon:

- Jeg tar vanligvis noen av Kjerstis straffekast. Jeg kjenner henne godt etter mange møter, og har studert kastene nøye på video. Men i dag var Kjersti umulig. Hun varierte skuddene perfekt, sa en oppgitt Farkas.

- Jeg konsentrerte meg om ikke å se på Farkas, sier Grini om taktikken foran hvert skudd fra sju meter.

I stedet så hun på dommeren - og dundret til da han blåste.

Hun prikket inn ni kanoner på omtrent ni ulike steder. Bare én gang var kapteinen usikker i det hun gikk fram til 7-meterstreken:

- Etter den tredje siste straffa (som ga Norge 18-14 - red.) ropte Else-Marthe Sørlie at jeg måtte sette den neste opp. Jeg ble usikker, men fulgte rådet. Det var den eneste straffa Farkas var på. Men inn gikk den (22-19).

Gal av glede

Det var imidlertid ikke et av straffemålene, men det ene av totalt to fattige spillemål som gledet Kjersti desidert mest:

Kampen vippet på 19- 19 da Sahra Hausmann - etter tre målløse minutter - laget 20-19.

Så gikk det over fire nervepirrende minutter. Da brøt Kjersti Grini gjennom forsvarsmuren - og økte til tomålsledelse med bare åtte minutter igjen å spille.

Scoringa mer eller mindre punkterte kampen - og Kjersti gikk inn i ekstasen.

- Jeg ble gal av glede. Jeg hadde så lyst til å score et «ordentlig» mål, og så var ble scoringa så viktig da den først kom.

«Sinnssykt herlig å lykkes» KJERSTI GRINI