Sint Ancelotti slakter «redde» Chelsea-spillere

Rotet bort to poeng mot Everton i sluttminuttene.

RUTINERT: Nicolas Anelka var rutinert da han oppsøkte Everton-keeper Tim Howard og framprovoserte et straffespark av den billige sorten.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
RUTINERT: Nicolas Anelka var rutinert da han oppsøkte Everton-keeper Tim Howard og framprovoserte et straffespark av den billige sorten.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBAVis mer

(Dagbladet): Chelsea - Everton 1-0.

Et straffespark av den billige, og trolig feilaktige sorten så lenge ut til å gi Chelsea og manager Carlo Ancelotti et kjærkomment pusterom, men et agressivt og hardtarbeidende Everton ville det annerledes.

Jermaine Beckfords utligningsmål fire minutter før ordinær tid var omme, sørget nemlig for at gjestene fikk med seg ett poeng hjem til Liverpool.

Det får vanligvis sindige Carlo Ancelotti til å ty til nokså kraftige karakteristikker av eget lags innsats til ham å være.

- Jeg er skuffet og sint, sier italieneren, ifølge Sporting Life.

SIKKER: Didier Drogba var sikker da muligheten bød seg fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
SIKKER: Didier Drogba var sikker da muligheten bød seg fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Vi spilte god fotball i første omgang, men i annen omgang framsto vi helt annerledes. Vi slo mye langt, og virket redde. Det liker jeg ikke, understreker han.

I stedet for å ta tabelltoppen fra Manchester United, som må vente noen uker på den utsatte bortekampen på undervarmeløse Bloomfield Road i Blackpool, endte det med den fjerde kampen på rad uten seier for de regjerende seriemesterene. Statistikken 1-2-3 på de seks siste ligakampen, er langt unna standarden som kreves av et lag med gullambisjoner.

Dermed benyttet Arsenal muligheten til å smette forbi både Chelsea og United etter Samir Nasris lekne forestilling mot Fulham.

Toppet mannskap Skader må ta sin del av skylda for at Chelsea har slitt den siste tida, men i dag var bærebjelker som Michael Essien og John Terry tilbake på et toppet mannskap.

Selv om gjestene hang så noenlunde med på notene første 45, var det ikke ufortjent at vertene gikk i garderoben med en ettmålsledelse, men Everton har grunn til å være misfornøyde med måten baklengsmålet kom på.

40 minutter ut i oppgjøret kortsluttet det i hodet på Everton-kaptein Phil Neville da han uten oversikt slo et livsfarlig tilbakespill mot keeper Tim Howard.

Uheldig Howard Det luktet Nicolas Anelka, som gode spisser skal, og plutselig var franskmannen aleine igjennom. Howard rykket ut fra streken, og Anelka spilte ballen forbi amerikaneren i bortemålet.

STYGG SMELL: Det ble ampert da Tim Cahills knotter traff Petr Cech i tinningen, men etter flere minutter med behandling, kom Chelsea-keeperen seg på beina og fullførte kampen. Foto: SCANPIX
STYGG SMELL: Det ble ampert da Tim Cahills knotter traff Petr Cech i tinningen, men etter flere minutter med behandling, kom Chelsea-keeperen seg på beina og fullførte kampen. Foto: SCANPIX Vis mer

Men i stedet for å jage ball, endret Chelsea-spissen løpsretning og braste inn i Howard, som ikke hadde noe sted å gjøre av seg.

Dommer Lee Probert var ikke tvil, og pekte direkte på straffemerket, men reprisen viste at Howard umulig kunne gjort så mye annerledes.

Didier Drogba var sikker, og dermed var hjemmelaget i føringen med 1-0.

Giftig Baines Etter en godkjent første omgang, begynte det å lugge for vertene etter hvilen, og Everton hadde kommet med gjentatte skremmeskudd før ballen lå i nota etter 86 minutter.

Og det meste skjedde på bortelagets venstreside, der venstreback Leighton Baines gjorde livet surt for José Bosingwa. Med kreminnlegg etter kreminnlegg fant han lagkamerater i midten.

Jack Rodwell traff innsida av stolpen, og hadde Seamus Coleman visst hvor god tid han hadde, hadde han trolig tatt ned ballen og avsluttet på bakre stolpe.

SLO TILBAKE: Jermaine Beckford og Everton slo tilbake mot et vaklende Chelsea-lag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SLO TILBAKE: Jermaine Beckford og Everton slo tilbake mot et vaklende Chelsea-lag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

En som orienterte seg bedre, var Tim Cahill da Baines svingte inn kort tid før slutt. Den spenstige australieren raget minst et hode høyere enn oppasseren og stusset videre til en bedre plassert Beckford, som enkelt styrte inn en fortjent utligning.

Poengdelingen betyr at Chelsea nå har avgitt fem poeng på åtte hjemmekamper. Det er like mange som på 19 hjemmekamper i fjor.

- Jeg er bekymret, for vi har ikke vunnet mange kamper. Alt gikk galt i annen omgang, og vi er nødt til å prestere mye bedre, oppsummerer Ancelotti.