Sint Armstrong sendte 18 sider langt brev til antidopingbyrå

Ber om at anklagene om doping frafalles.

SYV TITLER: Lance Armstrong viser syv fingre til fotografene før den siste etappen i Tour de France 2005. Foto: AFP Photo / Joel Saget / NTB Scanpix
SYV TITLER: Lance Armstrong viser syv fingre til fotografene før den siste etappen i Tour de France 2005. Foto: AFP Photo / Joel Saget / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrongs advokat har sendt et 18 sider langt brev til USAs antidopingbyrå hvor han ber om at anklagene om brudd på antidopingbestemmelsene frafalles.

• BREVET: Her kan du lese hele brevet.

Det er Washington Post som fredag skriver om saken. De har fått tak i brevet som advokaten Robert Luskin har sendt til Usada. Ifølge Luskin har ikke Usada tilstrekkelige bevis som støtter anklagene om at Armstrong har brutt regelverket.

Armstrong er anklaget for brudd på antidopingbestemmelsene. Blant annet skal blodprøver gi indikasjoner på blodmanipulasjon, hevder USAs antidopingbyrå.

Lance Armstrongs tidligere manager Johan Bruyneel meddelte fredag at han ikke kommer til å vise seg under årets utgave av sykkelrittet Tour de France.

Ifølge Usada finnes det flere vitner på at Armstrong og fem andre, blant dem Johan Bruyneel, deltok i en sammensvergelse for dopingformål fra 1998 til 2011. Armstrong er suspendert fra idrettsaktivitet.

- Jeg beklager å meddele at jeg har bestemt meg for at jeg, for første gang på lenge, ikke skal vise meg under Tour de France, sier Bruyneel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer