Sint eller blid? Sjekk ut lengden på Keanes skjegg

Nå hylles iren av Aston Villa-fansen.

UBESEIRET: Her feirer Roy Keane seieren mot Newcastle, med en klem til sjef og Villa-manager Paul Lambert. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB SCANPIX
UBESEIRET: Her feirer Roy Keane seieren mot Newcastle, med en klem til sjef og Villa-manager Paul Lambert. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Sjelden har en mann frest voldsommere eller hyppigere på en fotballbane enn Roy Keane.

Som manager Keane er det blitt sagt at humøret til Roy Keane kunne leses på skjegglengden. Jo lengre, jo verre, skriver Daily Telegraph.

For tida er Keanes skjegg svært fyldig.  Likevel har 43-åringen derimot all grunn til å glise bredt.

Fra nedrykkskamp til topps I sommer ble han ansatt som assistent for Paul Lambert i Aston Villa, etter en sesong der birminghamlaget konstant kjempet mot nedrykk. Fire ligakamper med Keane på Villa-benken, og laget er uten tap.

Villa slo Liverpool søndag og er på andreplass på tabellen. Bare Chelsea har plukket flere poeng. Lørdag viser Aston Villa-supporterne hvem de synes skal ha takk for den voldsomme sportslige framgangen.

Masse fans kommer på kamp i Roy Keane-skjeggmasker.

Det er supportergrupperingen «All Things Claret and Blue» som har laget «Keano's» skjeggmaske. Det er bare å ta fram en saks, klippe, stikke noen strikker gjennom og du har et helt eget Keane-skjegg.

Det er ventet en skog av store og små Keane-skjegg på tribunene på Villa Park når Arsenal er gjester.

- Jeg synes 100 prosent at Keane skal få mye av æren. Han har fått ro og orden i spillergruppa. De har fått klare beskjeder om å jobbe for laget, sier styreleder Øyvind Siegel i Aston Villas norske supporterklubb.

Han tror Keanes vulkantemperament var det klubben trengte.

Keane-utblåsninger - Det har vært behov for Keane-utblåsninger i Villa. Ting har vært flytende på treningsfeltet. Nå tolereres ingenting. Det gir en ny giv i laget, sier Siegel.

Og det er ikke bare fansen som hyller den tidligere United-kapteinen, som samtidig er Irland-assistent. Høyreback Alan Hutton er tilbake på laget etter flere sesonger i unåde. Han mener Keanes utbrudd er nyttige på feltet.

- Jeg tror det. Det holder deg skjerpet, men du vil jo gjerne spille bra for deg selv. Du vet at han gir deg piffen du trenger, det som inspirerer deg. Det er ikke negativt, sier Hutton til BBC Football Focus.

Keane har fått fått sparken som manager både i Sunderland og Ipswich, men spillerkarrieren med mange titler overbeviser fortsatt Villa-gutta.

- Det er bare å se på karrieren hans. Hvis du lurer på noe, det er bare å spørre han. Det er helt utrolig å ha han på vår side. Han er lidenskaplig opptatt av fotball, så hvis noe skal sies så kan han gjøre det, sier Hutton.

Dårlig spillermiljø At humøret svinger med skjegget er helt greit for høyrebacken.

- Roy har vært fantastisk for alle. Han har løftet nivået på treningene, og han sier fra til deg hvis du ikke gjør som du skal.

At Hutton er tilbake med Keane er ikke tilfeldig, tror supporterleder Siegel.

- Det var dårlig miljø i spillergruppa. Nå er det ro. Og ser du på forsvarsrekka har de fått en ny giv.

SJEF OG HELT SJEF: Aston Villa-fansen tror Paul Lambert (t.v) har fått helt uvurderlig hjelp av Roy Keane med å få ro i spillerstallen. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX
SJEF OG HELT SJEF: Aston Villa-fansen tror Paul Lambert (t.v) har fått helt uvurderlig hjelp av Roy Keane med å få ro i spillerstallen. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX Vis mer