Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sint friidrettspresident

Friidrettspresident Svein Arne Hansen er mildt sagt fortørnet over at verdensrekordholderen på 100 meter, Justin Gatlin, har testet positivt på testosteron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Meget synd og meget trist. Men samtidig er det jo bra at de blir avslørt, sier Svein Arne Hansen i en kommentar til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han forhandlet selv i hele vinter om å få Gatlin til årets Bislett Games 2. juni, men mislyktes.

Holdt for narr 

– Han ble for dyr for oss, sier Hansen, før han legger til:

– Gatlin visste jo allerede da at han var tatt i doping, så trolig er det den egentlige årsaken. Det er ikke fritt for at vi føler oss lurt. Vi er jo simpelthen holdt for narr!

Svein Arne Hansen synes det er helt uakseptabelt at en positiv prøve fra 22. april blir offentliggjort først nå, og da attpåtil av den aktive selv.

– Se på sykkelsporten, de slo til med en gang. Men i friidrett går det uker og måneder før slike saker blir kjent. Dette er ikke akseptabelt, raser presidenten.

Må bli mye strengere 

SINT: Friidrettspresident Svein Arne Hansen mener det er positivt at jukserne blir tatt, men er likevel forbanna etter avsløringen av Justin Gatlins positive dopingprøve. Foto: SCANPIX
SINT: Friidrettspresident Svein Arne Hansen mener det er positivt at jukserne blir tatt, men er likevel forbanna etter avsløringen av Justin Gatlins positive dopingprøve. Foto: SCANPIX Vis mer

Han synes det nå er på høy tid at det internasjonale friidrettsforbundet følger opp forslagene som både Hansen og andre har framsatt i dopingspørsmål de siste årene.

– For det første må straffene bli mye strengere, sier han.

– Rett ut ved første gangs avsløring, helst på livstid, men i det minste fire år.

– For det andre må man bli mye strengere mot apparatet rundt. I dette tilfellet har jo treneren, Trevor Graham, vært innblandet i diverse dopingskandaler opp gjennom årene.

– For det tredje må man begynne å fryse ned prøver av de beste i mesterskap, slik at de kan tas fram i ettertid og analyseres etter hvert som testmetodene blir bedre, sier Svein Arne Hansen, som kommer til å ta opp disse tingene på ny både når det internasjonale og det europeiske friidrettsforbundet samles til kongresser neste gang. (ANB)

DOPINGTATT: Den amerikanske sprinteren Justin Gatlin avslørte lørdag at han i april avla en positiv dopingprøve.