Sint Hoen lett videre

BUDAPEST (NTB): Tilttelforsvarer Steinar Hoen kvalifiserte seg lett i dag til EMs høydefinale fredag: - Selv om jeg har rotet fælt denne sesongen, er jeg fortsatt sterk i hodet, sa han etter et hopp på 2,24.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For selv om selve hoppingen forløp udramatisk for Hoen, var det tilløp til kok tidlig på morgenen. Arrangøren vannet både gressmatte og høydetilløpene vel og lenge.

  - Jeg vet hva som kan skje dersom man sklir, og at det var så vått irriterte meg. I fem minutter kjeftet jeg både på dommere og funksjonærer, men jeg forsto at jeg ikke kom noen vei med slik tullete oppførsel.

Lange pigger

- Heldigvis hadde jeg med meg regnpiggsko. Jeg vet ikke en gang om de er lovlige å bruke. Piggene er lange, sa Steinar Hoen.

  Han gikk kontrollert over 2,24, og fortsatt lever drømmen om en reprise av triumfen fra 1994. Da svingte Hoen seg inn i en ny hverdag.

  - EM-gullet fra Helsingfors endret livet mitt på alle måter, levesett og levest0andard. De fire åra som mester har vært herlige. Nå sikter jeg mot en medalje, men jeg er ikke i toppform. Det kommer jeg heller ikke til å bli denne sesongen.

  Mannen med 55 hopp over 2,30 i karrièren, må trolig ytterligere noen små centimeter høyere for å blande seg inn i toppen.

På gang

Signalene fra kroppen var bedre enn han hadde sett for seg:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer