Sint Hoen lett videre

BUDAPEST (NTB): Tilttelforsvarer Steinar Hoen kvalifiserte seg lett i dag til EMs høydefinale fredag: - Selv om jeg har rotet fælt denne sesongen, er jeg fortsatt sterk i hodet, sa han etter et hopp på 2,24.

For selv om selve hoppingen forløp udramatisk for Hoen, var det tilløp til kok tidlig på morgenen. Arrangøren vannet både gressmatte og høydetilløpene vel og lenge.

  - Jeg vet hva som kan skje dersom man sklir, og at det var så vått irriterte meg. I fem minutter kjeftet jeg både på dommere og funksjonærer, men jeg forsto at jeg ikke kom noen vei med slik tullete oppførsel.

Lange pigger

- Heldigvis hadde jeg med meg regnpiggsko. Jeg vet ikke en gang om de er lovlige å bruke. Piggene er lange, sa Steinar Hoen.

  Han gikk kontrollert over 2,24, og fortsatt lever drømmen om en reprise av triumfen fra 1994. Da svingte Hoen seg inn i en ny hverdag.

  - EM-gullet fra Helsingfors endret livet mitt på alle måter, levesett og levest0andard. De fire åra som mester har vært herlige. Nå sikter jeg mot en medalje, men jeg er ikke i toppform. Det kommer jeg heller ikke til å bli denne sesongen.

  Mannen med 55 hopp over 2,30 i karrièren, må trolig ytterligere noen små centimeter høyere for å blande seg inn i toppen.

På gang

Signalene fra kroppen var bedre enn han hadde sett for seg:

  - Jeg klarte 2,24 uten å «bruse» meg for mye opp, og jeg fikk litt overraskende gode svar fra beina. Drømmesituasjonen hadde vært å ha den følelsen og det drivet jeg har nå allerede for to-tre uker siden, men det er ikke for seint ennå, sa Hoen til NTB.

  Før finalen fredag venter ro og hvile, og Hoens verste oppgave blir å «snu» døgnet et par timer:

  - Det er ikke enkelt. Kroppen min er aldri våken før ved 12-tida.

  - Hvem er din gullfavoritt?

  - Artur Partyka så veldig sterk ut i kvalifiseringen. Han er mannen å slå.