Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti:

Sint Matvejeva konfronterte Nilsson:
- Kan ikke forstå hvorfor hun gjorde det

Mens Odd-Bjørn Hjelmeset avviser å ha hånet svensken.

Kolliderte: Stina Nilsson og Natalya Matveeva. Foto: Olimpik/NTB Scanpix
Kolliderte: Stina Nilsson og Natalya Matveeva. Foto: Olimpik/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Stina Nilsson er en av verdens beste skiløpere, og aller sterkest er svensken i sprint.

Likevel ville det seg ikke i Lahti. I svingen rett før oppløpet kolliderte hun inn i Natalya Matvejeva, noe som igjen fikk henne disket.

- Jeg vil bare finne henne og få greie på hvorfor, sier Matvejeva som selv tror hun tapte en medalje på kollisjonen, ifølge Expressen.

- Jeg er sint. Jeg kan ikke forstå hvorfor hun gjorde det, sier hun også, ifølge samme avis.

Expressen skriver at de to skiløperne møtte hverandre i etterkant av rennet, og ble enige om at hendelsen var uheldig for begge to.

FALT: Svenske Stina Nilsson mistet finaleplassen etter det uheldige fallet i dagens semifinale. Nilsson vil ikke spekulere i hvem som har skyld i fallet, men er tydelig preget etter å ha mistet gullsjansen. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Ødelegger fullstendig

Kollisjonen deres fikk også Odd-Bjørn Hjelmeset til å reagere. Ifølge Expressen, som omtaler uttalelsen som «Norska hånet», sa TV2-eksperten følgende i etterkant av fallet:

- Det er det dummeste jeg har sett i mitt liv. Ja, helt idiotisk, hva skulle hun inn der og gjøre?

Til Dagbladet sier Hjelmeset at han på ingen måte mente å håne Nilsson. Han omtaler henne som en normalt klok og sindig løper i løypa.

Han står imidlertid fast på at det Nilsson gjorde var fryktelig dumt.

- Hun ødelegger fullstendig for Matvejeva, en annen medaljekandidat. Russeren skulle fått en mulighet, og kunne fort ha kommet på pallen, sier Hjelmeset om situasjonen der Nilsson skjærer inn i russeren som følge av plassmangel.

- Jeg synes mest av alt synd Matvejeva, legger Hjelmeset til.

RØK UT: Det var en frustrert Bjørgen som røk ut etter kvartfinalen i Lahti torsdag. Årsaken er ifølge Bjørgen forskjell på sporene, og rivalen som presset Bjørgen ut i et dårligere spor. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Fantastisk med Maiken

Bortsett fra det dramatiske fallet, omtaler den tidligere landslagsprofilen dagens sprint som et fantastisk skiløp.

Særlig fordi så mye hendte.

Hjelmeset trekker fram prestasjonen til Maiken Caspersen Falla. Hun endte opp som verdensmester etter å spurtet fra Jessica Diggins og Kikkan Randall i finalen.

- Det var fantastisk med Maiken. OL-gull og så VM-gull i dag, også har hun vært i finalen i 18 av de 20 siste sprintløpene hun har gått, sier skieksperten.

- Petter var fornøyd

På kvinnesida var Falla den eneste norske i finalen. Det mener Hjelmeset er overraskende.

- Harsem hadde uflaks, og Marit var også uheldig. Hun valgte feil spor og havnet plutselig bakerst i en løype med mye nysnø, sier Hjelmeset om to av de fire damene som gikk ut i kvartfinalen.

Det langrennsveteranen ikke er overrasket over, var gliset til Petter Northug. Han gikk inn til en femteplass etter å først ha imponert stort i kvartfinalen.

I semifinalen og selve finalen gikk det tråere, men Hjelmeset mener trønderen presterte ga det han hadde.

- Dette er ikke det beste han har gjort, og 8 sekunder bak Ustyogov på 3.21 er ikke topp, men jeg tror Petter var fornøyd, sier Odd-Bjørn Hjelmeset som også hyller Johannes Høsflot Klæbo for bronsen han skaffet Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media