Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sint Miller vet ikke om det blir noe «neste år»

Skjulte ikke sinnet etter 3. plassen i Kitzbühel.

DUMME FEIL: Bode Miller gjorde ifølge seg selv dumme feil på enkle steder. Det kostet ham en bedre tid og muligens seier i årets utforrenn i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay
DUMME FEIL: Bode Miller gjorde ifølge seg selv dumme feil på enkle steder. Det kostet ham en bedre tid og muligens seier i årets utforrenn i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en tydelig sint Bode Miller som passerte mållinjen i utforrrennet i Kitzbühel i dag. For selv om amerikaneren kjørte inn til en foreløpig førsteplass, skjønte han at det ikke kom til å holde helt inn. Hannes Reichelt vant foran Aksel Lund Svindal, mens Miller endte på tredje.

- Jeg var så sint at jeg ville ødelegge porter og kjøre en snarvei. Det var så vidt jeg ikke gjorde noe virkelig dumt, sier Miller på pressekonferansen etter rennet.

- Dumme feil Amerikaneren gjorde en feil i midtpartiet etter å ha kjørt strålende på starten. Det ble skjebnesvangert denne gang.

- Det er alltid et eller annet. Enten været, småfeil, forholdene og lignende, og i år gjorde jeg dumme feil på enkle steder. Man sier alltid «neste år», «neste år», men det er ikke sikkert det blir bedre da. Det er ikke sikkert det blir noe «neste år», sier Bode Miller til NRK.

På pressekonferansen etterpå vår ikke humøret stort bedre.

- Etter i dag mister jeg lysten til å fortsette. Det knuser hjertet mitt litt. Det handler om at jeg ikke klarer å levere det jeg vil levere, sier amerikaneren.

Han er nå 36 år, og har i likhet som Aksel Lund Svindal, aldri klart å klatre til topps i den legendariske Kitzbühel-løypa.

- Jeg har som en hovedregel nok fart til å vinne, men på dager som dette, hvor jeg er ekstra gira, har jeg en tendens til å gjøre feil. De kommer ut av ingenting, sier han.

- Når du kommer i mål i Kitzbühel må du være glad. Det er en glede å kjøre her og alle ser på dette løpet som et av sesongens høydepunkt. Hadde vi måttet betale 500 euro for å få kjøre her hadde vi gjort det. Det er mange år hvor jeg har vært nummer to, tre og fire.

Ryggproblemer En som derimot kan smile er østerrikeren Hannes Reichelt. Han snøt Svindal for seieren etter et kanonløp, og i målområdet jublet de mange tusen tilreisende for sin hjemmeyndling. Ikke siden Michael Walchhofer vant i 2006, har en østerriker stått øverst på podiet etter utforrennet i Kitzbühel.

PÅ PODIET: - Jeg var så sint at jeg ville ødelegge porter og kjøre en snarvei. Det var så vidt jeg ikke gjorde noe virkelig dumt, sier Miller på pressekonferansen etter rennet. Her ser han ikke akkurat ekstatisk ut på podiet etter at tredjeplassen var et faktum. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
PÅ PODIET: - Jeg var så sint at jeg ville ødelegge porter og kjøre en snarvei. Det var så vidt jeg ikke gjorde noe virkelig dumt, sier Miller på pressekonferansen etter rennet. Her ser han ikke akkurat ekstatisk ut på podiet etter at tredjeplassen var et faktum. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

- Det er fantastisk å gi fansen det de ønsker. De stiller alltid opp og heier deg fram. Dette er en stor dag for Østerrike, sier Reichelt til NRK.

Aksel Lund Svindal fryktet på forhånd østerrikeren, som avslørte at det ikke var sikkert at han engang kom til å stille til start i dagens renn.

- Jeg følte meg ikke bra i går, og har problemer med ryggen. Jeg var ikke sikker på om jeg kunne starte i dag, men jeg konsentrere meg om rennet og klarte meg, sier han til NRK.

I morgen er det klart for Super-G. Da er det på ny duket for duell mellom Aksel Lund Svindal og Hannes Reichelt.

FEIL:  Amerikaneren gjorde en feil i midtpartiet etter å ha kjørt strålende på starten. Det ble skjebnesvangert denne gang. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
FEIL: Amerikaneren gjorde en feil i midtpartiet etter å ha kjørt strålende på starten. Det ble skjebnesvangert denne gang. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI Vis mer
Hele Norges coronakart