Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sint? Nei, jeg er ikke sint. Det hjelper ingenting

Men Egil Kristiansen synes synd på jentene.

 MÅTTE TRØSTE: Trener Egil Kristiansen, her sammen med Heidi Weng og Therese Johaug, var svært skuffet etter stafetten og måtte trøste jentene. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MÅTTE TRØSTE: Trener Egil Kristiansen, her sammen med Heidi Weng og Therese Johaug, var svært skuffet etter stafetten og måtte trøste jentene. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): - Det er vondt å se dem gå der og gjøre alt de kan og mere til uten at det hjelper noen verdens ting, sier Egil Kristiansen til Dagbladet.

Sjelden - trolig aldri - har den suksessfulle langrenntreneren hatt en vondere dag på sidelinja enn under jentenes OL-stafett i dag.

- Det var en drittdag, sier Kristiansen, og føler med det at han har oppsummert greit.

- Er du sint?

- Sint? Nei, det hjelper ingenting å være sint. Men jeg er veldig skuffet.

- Jeg fikk en litt guffen følelse allerede da jeg så Heidi staket ut på første etappe. Jeg så hun tok i, men det danset likevel løpere forbi henne på begge sider, sier Kristiansen.

Ekstra ergerlig Følelsen tok seg ikke akkurat opp utover i stafetten.

FEIL VALG: Smører Perry Olsson, trener Egil Kristiansen og Marit Bjørgen diskuterer skivalg før start. Men da Marit skulle ut på ankeretappen var det allerede for sent. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FEIL VALG: Smører Perry Olsson, trener Egil Kristiansen og Marit Bjørgen diskuterer skivalg før start. Men da Marit skulle ut på ankeretappen var det allerede for sent. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vanligvis så raske Therese Johaug tapte klart for både Tsjekkia og Tyskland på andreetappen. Nasjoner hun vanligvis leker med. I går var rollene snudd på hodet. Utlendingene hadde langt bedre ski enn de norske, og for en gangs skyld, for første gang på fire år, fikk jentene skikkelig bank.

- Vi har vanligvis veldig gode ski. Derfor er det selvsagt ekstra ergerlig at dette skjer i et så viktig renn, sier Kristiansen.

Og når heller ikke Astrid Uhrenholdt eller Marit Bjørgen hadde skøyteski som var noe særlig å skryte av var det natta.

- En av mine aller største skuffelser på idrettsbanen, sier treneren.

Bygger ikke selvtillit - Hva nå?

- Nå er det viktig å ikke grave seg altfor mye ned i det her. Vi skal ta tak i det som skjedde og evaluere det skikkelig. Så skal vi se framover. Det er fortsatt mye igjen av OL.

- Det som er viktigst nå er å bli ferdig med denne drittdagen.
- Skaper dette usikkerhet i laget?

- Det er klart at slike opplevelser ikke akkurat bygger selvtillit. Det er noe vi må jobbe med og få de nebbene som henger nå opp igjen.

- Ligger det noe mer her, kollektiv formsvikt?

- Nei, det ville være veldig rart.

Hele Norges coronakart