Sint og fortvilet

Etter å ha misset tre store birdiemuligheter på rad var Suzann Pettersen (23) klar til å sette ballen i hullet på det 7. Da den nektet å gå ned, overtok sinnet for en kort stund.

EVIAN-LES-BAINES (Dagbladet): Norges golfess var likevel veldig fornøyd da hun møtte Dagbladet bare et par minutter etter at hun hadde satt dagens tredje birdie, og endt dagen tre under par. Men 10.-plassen og fem slag bak lederen Karen Stupples fra England burde vært mye bedre.

-  Jeg luktet på birdies hele veien, sier Suzann til Dagbladet. -  Synd jeg ikke satte flere.

Bogeyfri runde

Andrerunden til Suzann var ganske imponerende: Tre birdies og 15 par. Hun ga seg selv en haug med birdiemuligheter, men bare tre ganger ned i koppen.

-  Jeg spilte litt kjedelig golf fordi jeg ikke klarte å sette flere putter, sier Suzann som ikke husker utbruddet da hun bommet birdie-putten på hull 7.

-  Var jeg sint, spør hun med et glis. -  Jo, jeg var kanskje det - for ballen skulle vært i hullet.

Når vi spør Suzann om hvorfor hun ikke satte flere av mulighetene - om hun rett og slett er for dårlig på green - svarer hun:

Masse uflaks

-  Jeg er aggressiv nok, men ikke for mye. Men, nei jeg er ingen dårlig greenspiller.

Og hun får støtte av trener Simon Holmes.

-  Det er trist for Suzann å spille så flott golf fram til green, og bare få tre birdies, sier Simon til Dagbladet. -  Hun slo ballen bra, men hadde masse uflaks.

Foran gårsdagens runde lå Suzann seks slag bak lederen. Når hun går ut på tredjerunden klokka 11.42 er hun fem bak. Og hun føler at hun har full kontroll med spillet sitt.

-  I dag trenger jeg en bra runde fem-seks under par, sier Suzann. -  Og det tror jeg er mulig.

Trener Simon Holmes tror vinnerscoren i morgen vil ligge på rundt 15 slag under par. Han ser for seg at hans elev vil være med helt der oppe.

-  Det er viktig for Suzann å være på tosifret score etter morgendagen, sier Simon Holmes. -  Hvis hun bare ligger to-tre slag etter lederen i dag kan hun kjempe om seieren.

Født optimist

Temperaturen i Evian passerte 30 i skyggen i går. Suzann var varm i hodet, svett og sliten etter runden på snaue fem timer. Men hun gikk rett på drivingrangen. For i dag skal spillet stemme enda bedre.

-  Jeg er optimist - jeg er født sånn, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. -  Får jeg til en bra score i dag, skal jeg kjempe om en topplassering.

SÅ NÆR: Her ser du hvor nær Suzann var å treffe på puttene. Ballen la seg på kanten, men ville ikke ned. Med litt mer flaks hadde hun vært helt i toppen.