Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sint og stolt Gerrard sikret Liverpool-seier

Følte seg lenge snytt - så scoret han.

(Dagbladet.no) Liverpool - Blackburn 3-1.

Rødtrøyene økte i ettermiddag luka ned til Everton, som bare spilte uavgjort mot Birmingham i går. Dermed har Liverpool en fempoengsledelse et godt grep om den fjerde Champions League-plassen.

Det kan klubben takke Steven Gerrard for.

Han var svært aktiv i en kjedelig kamp - og sikret seier med sitt 11 seriemål for sesongen og et flott innlegg foran andrescoringen. Alt dette i sin 300. Premier League-kamp.

- Jeg er stolt over å runde så mange kamper. Dette er en flott dag. Vi spilte en god kamp, men er litt skuffet over at vi slapp inn et mål mot slutten, sier Gerrard til Sky Sports.

Forbannet Gerrard

Tirsdag spilte Liverpool og Arsenal en fyrverkeri av en fotballkamp på Anfield. Dagens førsteomgang samme sted var et flaut vorsiel i forhold. For selv om vi fikk se fire scoringer var ikke dette noen stor kamp.

Fernando Torres holdt på å score med en heading etter ni minutter, men forsøket gikk like utenfor.

image: Sint og stolt Gerrard sikret Liverpool-seier

Ellers handlet det meste i 1. omgang om en sint Steven Gerrard.

Liverpool-kapteinen var rasende etter at han ikke fikk straffe da han gikk i bakken i en duell med Blackburn-keeper Brad Friedel.

Gerrard så nok at Friedel kom skliende, og løftet kanskje fram høyrefoten med vilje slik at han ville bli truffet. Han hadde ikke rukket ballen, men det var uansett kontakt mellom de to - så dommer Alan Wiley kunne forsvart å blåse.

Lekkert mål

Noen minutter seinere var Gerrard på vei gjennom igjen. Han stusset ballen framover, men fikk en dytt i ryggen av Christopher Samba - som ikke var interessert i ballen.

Dommeren vinket spillet videre, i stedet for å gi Liverpool frispark rett på utsiden av 16-meteren. Hadde han gjort det måtte han nok også vist ut Samba, for han fratok Gerrard en klar scoringsmulighet.

Midtbanespilleren sørget for å gi seg selv en oppreising etter en time, da han omtrent gjorde alt selv.

Han spilte vegg med Lucas Leiva og dro seg deretter mellom tre Blackburn-spillere, før han iskaldt plasserte ballen under Friedel til 1-0.

MÅL OG ASSIST: Steven Gerrard scoret det første og la opp til det andre på Anfield. Foto: AFP
MÅL OG ASSIST: Steven Gerrard scoret det første og la opp til det andre på Anfield. Foto: AFP Vis mer

- Fornøyelse å spille med Torres

Åtte minutter før slutt serverte Gerrard ballen på sølvfat til Torres, som kontrollert punkterte kampen med en heading. Dette var hans 30. mål i debutsesongen og det 22. i serien.

- Det er en fornøyelse å spille med ham, for han beveger seg så utrolig godt. Å score 30 i sin første sesong er utrolig, og jeg er sikker på at det kommer noen til også, sier Gerrard.

Sekunder før fløyta gikk spilte John Arne Riise en pasning på tvers i feltet til innbytterkollega Andrej Voronin, som bredsidet ballen enkelt i mål. Roque Santa Cruz scoret et flott trøstemål to mintter på overtid.

PS! Ingen har scoret så få mål på headinger som Liverpool denne sesongen. Torres-headingen var deres sjette i Premier League.

STRAFFE? Steven Gerrard ville ha straffe da han gikk i bakken i en duell med Brad Friedel.
NOK ET TAP FOR LIVERPOOL: Morten Gamst Pedersens Blackburn har bare slått Liverpool én gang på 19 forsøk i Premier League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media