Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sint på NRK og TV2

Åge Hareide er forbannet fordi han mener medier har prøvd å framstille en konflikt mellom ham og landslagstrener Nils Johan Semb.

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter å ha snakket ferdig om Lillestrøm-kampen onsdag kveld, tømte han seg overfor Dagbladet.

Temaet var Rosenborg-trenerens uttalelser i etterkant av Norges kamp mot Finland - uttalelser som preget mediebildet den siste uka.

Først kritiserte han innsatsen til Eirik Bakke og Steffen Iversen. Hareide mente de virket uinspirerte og ute av form, og foreslo å sette dem på benken mot Danmark.

Deretter uttalte Hareide at Rosenborg-spillerne får dårligere treningstilbud når de er på landslagssamling.

Åge Hareide angrer ikke på det han har sagt, men føler seg urettferdig behandlet av NRK og TV2. Han mener nemlig at TV-kanalene har forsøkt å så splid mellom ham og Nils Johan Semb.

- I ett tilfelle fikk jeg en mikrofon stukket opp i trynet for å kommentere noe Jan Åge Fjørtoft hadde sagt om landslagsuttaket. Og så gjorde jeg det, og så ble sitatene tatt helt ut av sammenhengen, som om jeg kritiserte Nils Johan Semb. Det er spekulativt og råttent, sier Hareide.

- Galt framstilt

Kritikken av treningsmetodene mener han også ble helt galt framstilt. Hareide påpeker at det bare dreier seg om treningene før og etter en kamp, og at det bare omhandler spillerne som ikke spiller selve landskampen.

- Dette har Nils Johan og jeg snakket om. Det blir helt tullete å framstille det som om jeg kritiserer landslagstreningene på generelt grunnlag, raser Hareide.

RBK-treneren er kjent for å ha sterke meninger, og han understreker at han står for kritikken av Eirik Bakke og Steffen Iversen. Likevel varsler Hareide at han vil bli forsiktigere med hva han sier om det norske landslaget.

- Det er Nils Johan som tar ut laget, vi andre er bare synsere. Og det må vi ha lov til. Men det er ingen vits i å diskutere ting i media når budskapet ikke framstilles riktig.

- Vil du nå bli mer forsiktig med hva du sier?

- Ja, det er klart, sier Åge Hareide.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Rosenborg- Lillestrøm 1- 1 (0- 1)

Mål: 0- 1 Kippe (45),

1- 1 Johnsen (62)

Dommer: Roy Helge Olsen, 5.

Tilskuere: 14 349.

VIL BLI MER FORSIKTIG: Etter å ha vært i vinden den siste uka sier Åge Hareide at han nå vil bli mer forsiktig med uttalelsene om landslaget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media