IKKE FORNØYD: Tommy Rustad skjelte ut svenske Peter Hedström etter dagens EM-rinde på Lånkebanen. <br>Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Tommy Rustad skjelte ut svenske Peter Hedström etter dagens EM-rinde på Lånkebanen.
Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Sint Rally-Rustad: – Han kjører som en forbanna gris

Fikk ødelagt semifinalen i første sving.

Tommy Rustad (47) fikk trolig drømmen om å forsvare EM-tittelen knust da han ble smadret av Peter Hedström.

Den regjerende europamesteren har slitt med servostyringen gjennom hele helgen på Lånkebanen, men kom seg likevel til semifinale.

Der ble det bom stopp da Hedström kom på innsiden i første sving.

– Du gir og får i løpet av karrieren, men samme mann går igjen hele veien. Han er en forbanna gris, enkelt og greit. Han er slik mot alle, ikke bare meg. Det er bare dritt å møte ham, han bare legger til og kjører ned folk helt uten respekt. Er du ikke god nok til å kjøre fort nok, er det hans eneste mulighet, sa en forbannet Rustad til NTB etter søndagens dramatiske semifinale i EM-klassen.

Må vinne resten

Hakadølen leverte protest i et håp om likevel å berge finaleplass, men hadde liten tro på at han ville bli hørt, selv om Hedströms påkjørsel gjorde at Rustad brakk et stag. Og dommerne grep ikke inn. Rustads protest førte aldri fram.

– Det er andre gang på tre år han klarer å ødelegge for meg i første sving i semifinalen. Han er en forbanna gris. Vi har klaget til dommerne. Hadde ikke jeg vært i veien, hadde han vel stått oppe på publikumsplassen. Han kom altfor fort, sa Rustad oppgitt.

47-åringen fikk en tung EM-start i Belgia og kom til Stjørdal med et håp om å ta igjen noe av det tapte. Slik gikk det ikke.

Nå må Rustad trolig vinne de tre gjenstående EM-rundene for å kunne forsvare tittelen.

– Kevin Hansen blir vanskelig å ta igjen. Vi har kjørt to av fem løp. Alt må virke hele veien. Nå er det jævlig surt. Jeg er forbanna, oppgitt og skuffa. Det er greit ikke å kjøre fort nok, men når servoen ikke funker, klarer du heller ikke henge med, sa Rustad i solsteken.

Ti år til?

Tidligere i helgen uttalte veteranen at han har motivasjon til å satse videre i mange år.

– Jeg vet ikke (hvor lenge). Martin Schanche holdt på til han var over 50, Kenneth Hansen til han var rundt 50 og Per Eklund kjørte til han var godt over 60, selv om han kanskje ikke var så konkurransedyktig mot slutten. Vi får se. Det er fullt mulig å holde på fem, seks år, kanskje ti år til, selv om jeg må jobbe mer med motivasjonen enn før, sa Rustad.

Han har over 30 år bak seg i motorsporten. Rustad er også godt kjent fra en rekke bilprogrammer på norsk TV som «Autofil» og «Broom».

– Det er lidenskap. Jeg elsker dette livet, men jeg merker at jeg begynner å bli godt voksen i dette gamet. Når jeg snakker med konkurrenter om gamle historier, svarer de at det var før dem ble født. Da skjønner du at du drar litt på årene, sa den regjerende europamesteren før helgens skuffelse på hjemmebane.

Kevin Hansen vant søndagens EM-runde foran Tord Linnerud.

(NTB)