Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sint Ronaldo slår tilbake

Nye versjoner og Ronaldo-spekulasjoner har dryppet hver dag siden VM-finalen sist søndag. Her er dagens dose - og denne gangen kommer ordene fra hovedpersonen sjøl: - Det feiler meg ingenting, sier Ronaldo. Og: - Jeg spurte sjøl om å spille finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger og media har spekulert i at verdens beste ballsparker fikk et epileptisk anfall på Brasils VM-hotell bare timer før finalen. Ronaldo-fans på hele kloden har fryktet at 12. juli var starten på en nedtur i en fantastisk karriere.

Torsdag møtte Brasils største fotballgave til 90-tallet flere journalister utenfor hjemmet sitt i utkanten av Rio de Janeiro.

- Jeg føler meg frisk og helt i orden. Det kommer ikke til å bli snakk om å ta noen nye helsetester. Jeg ble sjekket skikkelig i Frankrike og er fornøyd med resultatene, sier Ronaldo.

Ba om å spille

Store medieoppslag om en «svak» og syk 21-åring har såret Ronaldo. Ryktene om en epileptisk Ronaldo oppsto etter at den brasilianske legen Lido Toledeo antydet at anfallet kunne skyldes en epileptisk reaksjon eller ha nevrologiske årsaker.

Andre har spekulert på om sammenbruddet skyldtes allergi.

- Jeg er veldig bitter på pressen for deres rapporter om min helsetilstand, sier Ronaldo.
Rett før finaleavspark kom Ronaldo fra tester på sykehuset til Stade de France.

- Etter testene i Frankrike spurte jeg sjøl professor (Mario) Zagallo om å spille finalen, for jeg følte meg i orden.

Med andre oppklarende ord: Verken sponsorer, trenere eller fotballpresident presset Ronaldo ut på finaleteppet.

Hvis du velger å tro på hovedpersonen.

Et par dager etter finalen fortalte Ronaldo til en brasilansk tv-stasjon at han fryktet for livet timer før han skulle skyte landet til VM-gull nummer fem.

Unnskyldning

Nå prøver han så godt han kan å dysse ned dramatikken.

- Brasil tapte kampen fordi hele laget spilte dårlig. Jeg ble brukt som en unnskyldning for 0- 3-nederlaget, sier Ronaldo.
Den neste måneden skal han lade batteriene foran en ny Serie A-sesong med Inter. Tida skal han tilbringe sammen med kjæresten Suzana Werner.

Men forståelig nok:

Ronaldo vil ikke si hvor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!