Sint Sastre slakter media og syklister

- Respektløst, sier fjorårsvinneren.

IKKE ETTER PLANEN: Carlos Sastre har ikke klart å forsvare Tour de France-posisjonen sin. Fjorårsvinneren ligger på 11. plass - nesten fire minutter bak Alberto Contador. Foto: AP
IKKE ETTER PLANEN: Carlos Sastre har ikke klart å forsvare Tour de France-posisjonen sin. Fjorårsvinneren ligger på 11. plass - nesten fire minutter bak Alberto Contador. Foto: APVis mer

(Dagbladet.no) Thor Hushovds Cervelo-lag hadde to parallelle mål for Tour de France: Hushovd i grønn trøye og Carlos Sastre i gul.

Isolert sett ikke så urealistisk, med tanke på at Hushovd i øyeblikket har den grønne og Sastre vant den gule i fjor - men det har ikke gått spanjolens vei i Touren så langt.

Da det åpnet seg i kampen om sammenlagtseieren i går ettermiddag, ble Sastre parkert.

Nå er spanjolen oppgitt og han raser mot både media og konkurrenter.

Ufin sykling
Alberto Contador leder sammenlagt, ett minutt og 37 sekunder foran lagkamerat Lance Armstrong. De interne stridighetene er tilsynelatende over, og Armstrong innrømmer at han nå vil sykle for at Contador skal stå i gult også på søndag.

NOK HJELP? Carlos Sastre sykler for et lag som også skal hjelpe Thor Hushovd til å vinne den grønne trøya. Foto: EPA
NOK HJELP? Carlos Sastre sykler for et lag som også skal hjelpe Thor Hushovd til å vinne den grønne trøya. Foto: EPA Vis mer

Da Sastre ble bedt om å kommentere statusen i toppen før dagens trening på hviledagen i Verbier, tente han på alle de spanske pluggene sine.

- Jeg synes det er respektløst at jeg, som regjerende mester, alltid må svare på spørsmål om Lance Armstrong og Alberto Contador. I måneder har dere skapt en rivalisering mellom Armstrong og Contador, og nå som rittet har blitt kjedelig og dere ikke har noe å skrive om så snur dere dere mot meg og forventer at jeg skal gjøre noe. Men jeg er ikke en eske med magiske triks, sier Sastre ifølge Velo News.

Cervelo-rytteren er også svært kritisk til oppførselen til flere ryttere i feltet, men han ønsker ikke gå ut med navn.

- Det er noen ryttere som ikke vil at jeg skal vinne i år. Dette har vært mitt beste år når det gjelder det sosiale innad i laget, men jeg har ikke likt måten det har blitt syklet på i hovedfeltet, sier Sastre.

Vil vinne prestisjeetappe
Vi er nå inne i den avgjørende Tour-uka. Først er det to fjelletapper i Alpene som venter rytterne, før de skal gjennom en 40 kilometer lang tempoetappe.

Lørdag står klatringen opp fryktede Mont Ventoux på programmet.

Derfor kan ikke Contador skåle med champagnen ennå. Mye kan skje, selv om han har et veldig godt utgangspunkt. Sastre mener derimot at det nå bare står mellom to menn, Contador og Armstrong.

- Det er bare to ryttere igjen å slå i feltet, resten er allerede ute, sier Sastre.

Som i så fall avskriver seg selv også. Spanjolen ligger på 11. plass - tre minutter og 52 sekunder bak landsmannen Contador.

- Det eneste målet mitt nå er å vinne etappen opp Mont Ventoux.