SKUFFET: Halvor Egner Granerud har sett bedre dager på jobb i hoppbakken enn i Engelberg fredag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
SKUFFET: Halvor Egner Granerud har sett bedre dager på jobb i hoppbakken enn i Engelberg fredag kveld. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Sint ut av hoppbakken

- Jeg mister motet, sier Halvor Egner Granerud. Bare Robert Johansson og Johann André Forfang holder nivået oppe blant nordmennene.

ENGELBERG (Dagbladet): Alle de seks norske hopperne kvalifiserte seg fredag kveld til verdenscuprennet i sveitsiske Engelberg lørdag.

Ryoyu Kobayashi fra Japan vant foran Stefan Kraft og Robert Johansson. Johann André Forfang ble nummer 7, Andreas Stjernen 21, Anders Fannemel 25, Halvor Egner Granerud 34 og Marius Lindvik 38.

Resultatene betyr at det fortsatt svinger en del for nordmennene. Og minst fornøyd var Granerud med 34. plass. Han var både skuffet og sint da han gikk ut av bakken fredag kveld.

- Det fungerte bra på trening i Vikersund. Så kommer du hit og tror at du er god. I stedet får du alt i fleisen og tenker: «Faen, du er jo ganske middels.» Jeg mister litt motet, sier han til Dagbladet.

VISER FORM: Robert Johansson (til høyre) ble beste nordmann i kvalifiseringen. Til venstre vinneren Ryoyu Kobayashi. Foto: Tore Ulrik Bratland
VISER FORM: Robert Johansson (til høyre) ble beste nordmann i kvalifiseringen. Til venstre vinneren Ryoyu Kobayashi. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Granerud er blant de unge hopperne trener Alexander Stöckl håper skal stabilisere seg på et høyt nivå. Men for 22-åringen kan det nå bli en kamp om å komme til Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Norge skal ha med seks eller sju hoppere, avhengig av om laget klarer å hoppe inn en kvoteplass i kontinentalcupen.

- Hoppet i kvalifiseringen var positivt sammenliknet med de to negative treningshoppene. Men det var ikke så mye mer. Det går i kategorien «OK minus», sier Granerud om svevet på 123,5 meter.

- Jeg kom hit med gode ideer, men de måtte endres på. Det som fungerte med bratt tilløp på trening i Vikersund, fungerte ikke med flatt ovarenn og lang radius her. Jeg må bare jobbe med meg selv og fortsatt ha selvtillit.

- Hva tenker du om hoppukeplassen?

- Jeg tar helg for helg og forsøker å gjøre som best jeg kan. Jeg mener jeg er god nok. Jeg bør være god nok. Hvis ikke har jeg gjort mye feil på veien. Jeg mener jeg har levert skihopp som er mer enn gode nok. Men det har vært en trå vinter for mange, meg selv inkludert.

Akkurat nå framstår Robert Johansson som Norges beste kort. Han ligger på 9. plass i verdenscupen sammenlagt. Forfang er nummer fire, men i kveld kom han fire plasser bak Johansson.

- En fin start på hoppinga i Engelberg, sier Johansson om 135-metershoppet.

Kobayashi leder verdenscupen sammenlagt foran polakkene Piotr Zyla og Kamil Stoch.

- Hva tenker du om Kobayashi som leder verdenscupen og vant kvalifiseringen med et hopp på 137 meter?

- Han er i kanonform. Han har hoppet bunnsolid og stabilt. Men det er deilig å se at det er mulig å krangle med ham.

- Hva gjør han som du ikke gjør?

- Vi hopper litt ulikt på ski. Men han hopper fantastisk. Han får tidlig kontakt med skiene og får masse løft ut av kanten. Han har god form og selvtillit. Han er likevel ikke umulig å slå.

PS: Rennene i Engelberg går henholdsvis klokka 16.00 lørdag og 14.15 søndag. TV 2 har rettighetene denne helga.