Sinte, bitre og veldig skuffa

Viking har tatt null av ni mulige poeng på de tre siste kampene, og spilt seg selv ut av gullkampen. - Jævlig surt, sier Brede Hangeland.

BERGEN (Dagbladet): Det var en nedslått Viking-gjeng som løp inn i dusjen etter tapet for Brann. Det så lovende ut etter halvspilt kamp. Seks store sjanser produserte rogalendingene, mens Brann hadde to - som slett ikke var like store.

1- 0-ledelsen til pause var altfor liten i forhold til det som ble vist på Brann Stadion.

-  Vi hadde muligheten, sier Egil Østenstad etter at Brann grep sjansen - og stjal alle tre poengene.

Viking-veteranen spilte en meget god førsteomgang, og scoret et iskaldt mål da han tok med seg Toni Nhlekos pasning forbi Håkon Opdal og rullet ballen i buret.

-  Jeg er sint

Tidligere i kampen hadde han hatt en liknende mulighet, men ventet da for lenge - og nevnte Opdal fikk gitt til corner.

-  Jeg havnet for skrått i forhold til målet, forklarer han.

-  Flere ganger kunne vi punktert kampen. Det er lite som mangler, men vi må score mer enn vi gjør så lenge vi slipper inn to-tre mål i hver eneste kamp, sier Østenstad, og går i retning av den ventende lagbussen for å rekke flyet.

 SCORET, MEN:  Vikings Egil Østenstad sendte Viking i ledelsen, og burde økt den på alle sjansene Stavanger-klubben hadde i Bergen. -  Akkurat nå er jeg litt sint, sier Østenstad på vei til flyplassen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SCORET, MEN: Vikings Egil Østenstad sendte Viking i ledelsen, og burde økt den på alle sjansene Stavanger-klubben hadde i Bergen. - Akkurat nå er jeg litt sint, sier Østenstad på vei til flyplassen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

-  Akkurat nå er jeg litt sint.

-  Burde vunnet

Med seier i går ville Viking vært fire poeng bak Start og Vålerenga, i visshet om at neste motstander heter nettopp Vålerenga. Det betyr at førsteomgangen i går var i ferd med å bringe laget tilbake i gullkampen. Men så sluttet de mørkeblå å produsere sjanser, mens Brann tok vare på sine.

-  Utrolig skuffende. Vi burde definitivt vunnet dette, sier Peter Kopteff til Dagbladet.

-  Jeg vet ikke hva som skjer. Vi tar i hvert fall ikke vare på sjansene, og det er frustrerende. Nå er jeg veldig skuffet, sier finnen.

Kopteff føler han har vært igjennom leksa før.

-  Nå har vi tre strake tap. Alle gangene har vi visst at vi med seier ville tatt innpå tetlagene, og alle gangene har vi kunnet klart det. Men det lille ekstra mangler.

-  Kanskje vi ikke tåler presset, sier han.

-  Jævlig surt

Kaptein Brede Hangeland fant enda sterkere ord:

-  Dette er jævlig surt. Og det kan du godt trykke også.

Hangeland spilte midtstopper i Ronny Deilas skadefravær, og leverte en prikkfri førsteomgang. Som resten av laget fikk han mer å henge fingrene i da Brann etter pause begynte å slå mer langt, og presse etter med flere folk.

Men:

-  Vi skulle avgjort dette før pause. Utrolig bittert. Vi burde jo ledet med mange mål!

Hangeland har ingen god forklaring på hvorfor Viking ikke klarer å hente inn topplagene, siden de nå har hatt muligheten runde etter runde.

-  Kanskje er det akkurat i slike kamper vi ser hva som skiller oss fra de aller beste lagene. Vi har i hvert fall bare oss selv å takke for at vi ikke er helt der oppe.

 Trener Roy Hodgson var lite meddelsom etter kampen. Det eneste vi hørte fra engelskmannen, var et par «sorry» da han brøytet seg vei forbi journalistene.

VELDIG SKUFFA: Viking-kaptein Brede Hangeland fortviler etter nok et tap. Branns Robbie Winters er glad.