Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sinte bookmakere kan ha tapt 93 mill. kroner på at Tiger var gentleman

- Det gleder meg å høre, sier golfekspert Per Haugsrud.

TAKKET FOR KAMPEN: Spenningen var allerede utløst da Francesco Molinari og Tiger Woods gjorde opp om seieren på det siste hullet. Tiger ledet med ett poeng, men en konsentrasjonssvikt gjorde at han misset en enkel putt og dermed noterte en bogey. Deretter lot han Molinari vinne det siste hullet, slik at duellen mellom dem endte uavgjort. Europa vant dermed 14,5 - 13,5, som ble meget kostbart for bookmakerne. Foto:  Jamie Squire/Getty Images/AFP
TAKKET FOR KAMPEN: Spenningen var allerede utløst da Francesco Molinari og Tiger Woods gjorde opp om seieren på det siste hullet. Tiger ledet med ett poeng, men en konsentrasjonssvikt gjorde at han misset en enkel putt og dermed noterte en bogey. Deretter lot han Molinari vinne det siste hullet, slik at duellen mellom dem endte uavgjort. Europa vant dermed 14,5 - 13,5, som ble meget kostbart for bookmakerne. Foto: Jamie Squire/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Europa var i knestående, men forsvarte Ryder Cup-trofeet mot USA etter en ellevill opphenting den siste konkurransedagen.

Litt før klokka 21.30 i går kveld var det hele 34 i odds på europeisk seier hos enkelte bookmakere - amerikansk seier ga bare 1,02.

De som valgte å sette en slant på Europa tjente med andre ord gode penger, for med Ian Poulter i spissen snudde de kampen og vant 14,5 - 13,5.

Spenningen var utløst allerede før Tiger Woods møtte italienske Francesco Molinari i den siste duellen. Som tittelforsvarer ville nemlig Europa vinne selv om stillingen ble 14-14, som var det beste Woods kunne oppnå.

Lot italieneren vinne hullet
Amerikaneren ledet med ett slag på det siste hullet, og gikk for en birdie med en chip fra bak greenen. Ballen gikk imidlertid i hullkanten og ut, og la seg til rette ca. en meter fra hullet. Ettersom USA-seier uansett var utenfor rekkevidde la ikke Tiger altfor mye i den siste putten - og dermed bommet han på et i utgangspunktet enkelt slag.

Molinari lå litt nærmere hullet, men måtte treffe for at duellen skulle ende uavgjort.

Men som en slags gentlemansgest lot Tiger sin konkurrent vinne hullet, slik at italieneren slapp å sette den siste putten.

Det hele endte dermed 14,5 - 13,5. For lagene spilte det ingen rolle at det ble 14,5 - 13,5 og ikke 14-14, men for bookmakerne var forskjellen enorm.

Det perfekte resultatet for dem var 14-14, ettersom svært få tippere hadde satt pengene sine på det resultatet. Men med europeisk seier måtte britiske bookmakere notere et tap på rundt rundt 10 millioner pund til sammen - eller 93 millioner kroner, skriver Daily Mail.

- Ingen spiller på uavgjort. Tigers miss kostet oss over 650 000 pund i går kveld. Tiger er ikke bookmakernes venn i dag, sier en talsmann for Ladsbrokes til avisa.

- Ikke synd på bookmakerne
Tidligere proffgolfer og nåværende Viasat-kommentator, Per Haugsrud, synes ikke synd på bookmakerne.

- Nei, nei, nei, dette er bare herlig. Det gleder meg å høre. Kanskje Tiger og hans venn Michael Jordan, som var med i Ryder Cup som en slags assistent på det amerikanske laget, hadde satt en liten slant på det? sier Haugsrud til Dagbladet og ler godt.

Han synes det var en helt fin gest fra Woods å «gi bort» det siste hullet til Molinari, slik at duellen mellom dem endte uavgjort.

- For Tiger dreide det seg om å vinne Ryder Cup. Når ting allerede var avgjort, var det ikke noen vits (at Molinari avsluttet det siste hullet). Det var et antiklimaks uansett, og Tiger gjorde det helt riktige. Jeg stusset ikke over det i det hele tatt, sier Haugsrud.

Han tror Tiger hadde senket putten fra én meter enkelt om det hadde betydd noe.

- Men han står der, alt er avgjort, og han får ikke helt opp konsentrasjonen. Det sa han selv også, at han kanskje slo den litt raskt. Han har ikke det samme fokuset når det ikke betyr noe. At bookmakerne hisser seg opp er bare en dårlig unnskyldning fra deres side. Det er herlig at de tapte!

Viasat-kommentatoren har knapt opplevd større golfdrama enn han gjorde i går. Europa lå under 6-10 før den siste dagen, og virket døde og begravet, men snudde mirakuløst til seier.

- Jeg har aldri sett noe mer dramatisk. Det var så høy kvalitet også. Én ting er at spillerne gjør seg bort, og at det kan skape drama, men det var ikke sånn at amerikanerne gjorde feil. De ble bare knust av et europeisk lag som spilte helt utenomjordisk. Alle var kanongode. Derfor ble det heller ikke noe syndere i det amerikanske laget, sier han.