FÅR IKKE VÆRE MED LIKEVEL? Sion, som slo ut Celtic i går, står i fare for å bli kastet ut av Europa League.Foto:  AFP / FABRICE COFFRINI
FÅR IKKE VÆRE MED LIKEVEL? Sion, som slo ut Celtic i går, står i fare for å bli kastet ut av Europa League.Foto: AFP / FABRICE COFFRINIVis mer

Sion kan bli kastet ut av Europa League

Og kan samtidig redde Skottlands ære.

Sion har brutt overgangsreglene og kan bli kastet ut av gruppespillet i europaligaen. Det betyr at Skottland kanskje får med et lag likevel, i form av Celtic.

 Glasgow-klubben tapte 1-3 sammenlagt mot sveitserne, men kan ta bakveien inn i gruppespillet om Sion får startnekt.

Vente og se
- Det ser ut til at Sion fullstendig har brutt overgangsforbudet som er ilagt dem. Det er et direkte lovbrudd som gjør at Celtic kan komme tilbake, sier UEFA-president Michel Platini.

- Men vi må vente og se på hva utfallet blir. Det er en rettslig sak som må avklares. Men for meg virker det tydelig at Sion har brutt forbudet, fortsetter UEFA-toppen.

Sion uenig med Uefa
Det europeiske fotballforbundet venter på en klage fra Celtic. Trolig avgjøres saken i Idrettens voldgiftsrett i Lausanne. Sion hevder nemlig de ikke har gjort noe galt.

Klubben aksepterer ikke at de har fått overgangsforbud i to overgangsvinduer etter bråket som oppsto rundt målvakten Essam El-Hadary i 2008, der Sion ble anklaget for å tvinge spilleren til å bryte kontrakten med Al Ahli.

Sion hevder de har fullført straffen, og en sveitsisk domstol har gitt klubben rett. FIFA på sin side hevder straffen gjelder ut 2011.

I kvalifiseringen har Sion brukt fem spillere som UEFA mener klubben ikke kan spille, nemlig Feindouna, Mario Mutsch, Gabri, Jose Goncalvevz og Billy Ketkeophomphone.

(NTB)