Sir Alex: - Solskjær er tidenes innbytter

Ole Gunnar Solskjær gjorde det igjen: Kom inn og avgjorde for Manchester United. I ren begeistring utropte manager Alex Ferguson ham til den beste innbytteren noensinne.

Solskjær spilte bare de siste 13 minuttene mot Charlton i går kveld. Det forhindret selvsagt ikke kristiansunderen i å banke inn seiersmålet fem minutter etter at han entret Old Trafford-gresset.

Og etter kampen måtte Ferguson hente fram superlativene på den øverste hylla for å få fullrost gullgutten sin tilstrekkelig:

- Han må være den beste innbytteren noensinne, jublet Ferguson.

- Svært få spillere kan gjøre det han gjorde. Det skal mye til å komme inn midt i kampens hete og være så iskald. Så god er han, og han er meget profesjonell også, sa sjefen i følge Press Association.

Ferguson er tydelig imponert over hvordan Solskjær takler å være innbytter uten å miste sjøltilliten eller motivasjonen.

- Han aksepterte situasjonen, og lot seg ikke affisere av at han var helt syk etter å få spille, og det er bra. Han hadde tre skudd på mål, og jeg ventet nesten at alle skulle gå inn.

Men honnørordene ville ingen ende ta hos Ferguson, som fortsetter:

- Hans bidrag til klubben, enten han har vært innbytter eller spilt fra start, har uten tvil vært fantastisk. Uansett hvor jeg plasserer ham, enten det er sentralt eller ute på kanten, kan han score mål, sier Sir Alex.

Ole Gunnar Solskjær skriver sjøl om målet sitt på sin hjemmeside på Icons.com, om enn i mer nøkterne ordelag enn manageren: «Jeg kom inn det siste kvarteret, og fikk æren av å score det avgjørende målet. En scoring der jeg var på rett plass til rett tid. Jeg satte ballen lavt i lengste fra 15 meter. Den scoringen synes jeg vi fortjente.»

  • Solskjær har som kjent hatt betydelig suksess som innbytter tidligere: Som da han avgjorde Champions League-finalen på overtid, og da han scoret fire mål i løpet av 13 minutter mot Nottingham Forest i 1999.
SUPERRESERVEN: Ole Gunnar Solskjær avgjorde mot Charlton og fikk velfortjent kos fra Roy Keane (t.v.), Mikaël Silvestre og Gary Neville.