KAN MØTES SØNDAG: Det er uklart om John Terry er spilleklar søndag, men i så fall kan han møte Rio Ferdinand på banen. Rio er broren til Anton Ferdinand, som Terry er tiltalt for rasistiske ytringer mot. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
KAN MØTES SØNDAG: Det er uklart om John Terry er spilleklar søndag, men i så fall kan han møte Rio Ferdinand på banen. Rio er broren til Anton Ferdinand, som Terry er tiltalt for rasistiske ytringer mot. Foto: Andrew Yates, AFP/ScanpixVis mer

Sir Alex ber Ferdinand ta Terry i hånda

Vil ta en prat før Chelsea - United.


(Dagbladet): Søndag møtes Rio Ferdinands United og John Terrys Chelsea i storkamp i Premier League. Det har vært spekulert i om de to ikke vil ta hverandre i hånda før kampen, slik det er normalt før alle kamper.

Terry er anklaget for rasistiske ytringer mot QPRs Anton Ferdinand - broren til Rio.

Nylig ble hele hilseseremonien droppet da Chelsea møtte QPR. Det skjer ikke søndag, har ligaen bestemt.

Nå er det usikkert om John Terry er spillerklar på grunn av en skade, men United-manager Alex Ferguson vil i så fall sørge for at Rio tar Terry i hånda.

- Det er mulig Terry ikke spiller, men jeg ville tatt en prat med Rio om situasjonen. Rio har kjempet mot rasisme i mange år, og gutten må heve seg over dette. Det ødelegger ikke noe å ta John Terry i hånda, og han har ikke noe å skamme seg over, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Mistet kapteinsbindet Som ventet valgte Det engelske fotballforbundet (FA) i dag å kunngjøre at de ikke ønsker å ha John Terry som kaptein for det engelske landslaget.

Terry erklærte seg via sin advokat ikke skyldig da rettssaken mot ham ble innledet tidligere denne uka. Videre behandling ble utsatt til juli, ettersom retten mente det er vanskelig å innkalle fotballspillere som vitner underveis i sesongen.

Denne utsettelsen gjør imidlertid at mistanken mot Terry lever i beste velgående. Det synes FA er problematisk for en landslagskaptein - en rolle som har meget stor symbolverdi i England.

- FA-styret ventet at rettssaken skulle være avgjort før EM. Etter onsdagens opplysning om at saken ikke vil komme opp før etter turneringen, har styret diskutert saken i detalj og bestemt at det er i alle parters interesse at John fratas kapteinsansvaret nå, heter det i en uttalelse på thefa.com.

Ifølge Daily Mirror er Terry oppgitt over behandlingen han har fått, og ønsker nå å gi seg helt på landslaget etter avgjørelsen. Han skal imidlertid ha blitt anbefalt å roe seg litt før han offentliggjør noen reaksjon.

For andre gang Terry ble også fratatt kapteinsansvaret i februar 2010, etter avsløringen av at han hadde vært utro med kona - med kjæresten til tidligere lagkamerat Wayne Bridge.

Rio Ferdinand overtok kapteinsbindet, men ble skadd og Steven Gerrard vikarierte. I mars i fjor fikk John Terry tilbake kapteinsansvaret, noe som angivelig skal ha irritert Ferdinand.

Ferdinand gjør det klart via Twitter nå i ettermiddag at han ikke ønsker kapteinsansvaret tilbake:

- Jeg vil ikke være England-kaptein etter den siste episoden, jeg vil bare konsentrere meg om å spille for United. Om jeg kommer med i troppen, vil jeg som alltid være henrykt, skriver Ferdinand.