Sir Alex ber Keane være tolerant

Gir manager-råd

(Dagbladet.no:) Manchester United-boss Sir Alex Ferguson forteller at han har gitt manager-råd til sin tidligere elev Roy Keane. Iren har nå tatt over Sunderland, og leder sin første kamp til helga.

Keanes 13 år lange karriere på Old Trafford endte med krangling og uenighet. Nå advarer Ferguson Keane mot å la temperamentet ta overhånd.

- Jeg har snakket med ham flere ganger, og jeg har sagt det samme til ham som jeg har sagt til mine tidligere spillere, som Steve Bruce. Jeg har sagt at han må finne seg i og løse daglige problemer med spillere, agenter og media, sier Sir Alex til Daily Mirror.Keano har en tøff jobb foran seg. Etter fem kamper ligger Sunderland nest sist i Championship, med fattige tre poeng.

Advarte Keane på forhånd

United-sjefen forteller at han ønsket Keane lykke til, da de snakket sammen.

- Men han må være seg til å tolerere ting i fotballen han kanskje ikke er enig i. Det viktigste er å finne en måte å være fornøyd i jobben på. Hvis du ikke takler presset, havner du i trøbbel.

Fergie snakker mye om gledene ved jobben i Daily Mirror-intervjuet. Uten glede vil alt falle sammen, mener skotten.

Mot slutten av spillerkarrieren i Manchester United rant det over for Keane. Han skjelte ut spillerne i klubbens egen tv-kanal. Under 2002-VM var det Irlands landslagssjef Mick McCarthy som fikk på pukkelen, og da ble Keane sendt hjem.

TOK OVER: Roy Keane presenteres her som ny Sunderland-manager av styreformann Niall Quinn. Sistnevnte ledet lage i seriestarten. Det gikk ikke så bra. Foto: EPA
TOK OVER: Roy Keane presenteres her som ny Sunderland-manager av styreformann Niall Quinn. Sistnevnte ledet lage i seriestarten. Det gikk ikke så bra. Foto: EPA Vis mer

Det er slike utbrudd Ferguson nå advarer Keane mot å komme med.

- Roy har allerede ringt meg et halvt dusin ganger i hans første uke i Sunderland. Det første han sa var: «Jeg trodde aldri det ville være slik. Jeg har sittet i telefonen konstant». Da svarte jeg: «Jeg sa det var en tøff jobb».

Debatt

Tror du Roy Keane vil lykkes som manager?

MENTOR: Sir Alex Ferguson har fungert som en mentor for Roy Keane.