Sir Alex blar opp 70 millioner for ukjent portugisisk spiss

Fra portugisisk 3. divisjon til Old Trafford i løpet av fem uker.

UBESKREVET BLAD: 20-åringen Bebe har riktignok imponert i sesongoppkjøringen for Vitoria de Guimaraes, men er et ubeskrevet blad på toppnivå i Portugal. Nå er han klar for Manchester United.Foto: SCANPIX
UBESKREVET BLAD: 20-åringen Bebe har riktignok imponert i sesongoppkjøringen for Vitoria de Guimaraes, men er et ubeskrevet blad på toppnivå i Portugal. Nå er han klar for Manchester United.Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Sir Alex Ferguson har ved gjentatte anledninger understreket at han er fornøyd med den stallen han har å jobbe med foran den nye Premier League-sesongen som sparkes i gang kommende helg.

Likevel har Manchester Uniteds mektige manager bestemt seg for å finne fram sjekkheftet, og det for å hente inn en ny spiller i en posisjon der klubben allerede har rikelig med alternativer - på spissplass.

Riktignok har det blitt hvisket om Mesut Özil etter at Ferguson overraskende var å se på tribuneplass under en treningskamp mellom Fulham og Werder Bremen i helgen, men det er ingen navngjeten tysk VM-stjerne som nå bare er en legesjekk unna å skrive under for den engelske storklubben.

Bare fem uker etter at han meldte overgang til Vitoria de Guimaraes fra tredjedivisjonslaget Estrela da Amadora, går ferden videre til Old Trafford for Tiago Manuel Dias Correia - bedre kjent som Bebe, melder manutd.com.

20-åringen fra Cacém koster, ifølge The Guardian, United rundt 70 millioner kroner. Han beskrives som en hurtig, teknisk begavet høyrebeint spiss, som med sine 188 centimeter også har sin styrke i luftrommet.

Ifølge avisa har Bebe spilt i Hjemløs-VM, og Ferguson ble tipset om Bebe av sin tidligere assistent - nå portugisisk landslagssjef - Carlos Querioz.

Det vites ennå ikke om han blir sendt tilbake til Portugal på lån eller blir værende i Manchester. Konkurransen er allerede knallhard mellom Wayne Rooney, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov, Michael Owen og Federico Macheda. Mens Mame Biram Diouf og Danny Welbeck er sendt på lån til henholdsvis Blackburn og Sunderland.  Det betyr at Bebe blir den åttende førstelagsspissen i Uniteds rekker.

PS! Javier «Chicharito» Hernandez fortsetter å score mål på bestilling i sommer. Da Mexico møtte regjerende verdensmester Spania til treningskamp onsdag kveld, var han iskald da han ble spilt aleine igjennom mot Iker Casillas. Mexico lå lenge an til å vinne 1-0, men David Silva - også han ny i Manchester, men i City - utlignet på overtid.