Sir Alex blir pensjonist

Inspirert av bønder.

• Dagbladet.no følger Premier League direkte fra klokka 12.45

(Dagbladet.no:) I ettermiddag leder Sir Alex Ferguson Manchester United i hjemmeoppgjøret mot Reading. Søndag - på nyttårsaften - blir han 65 og pensjonist, men han har ingen planer om å gi seg.

Dagen etter er det igjen fotballvirkeligheten som kaller, når United spiller borte mot Newcastle.

Han går ingen rolig pensjonisttilværelse i møte.

- Det er hvilken som helst bursdag for meg, sier Ferguson til Manchester Evening News.

Billigere bussbilletter

Det at han blir femogseksti betyr ikke så mye for ham personlig, men for vanlige borgere i England betyr det halv pris på bussbilletter og statlige tilskudd til oppvarming i boligen.

Etter et langt fotballiv har Sir Alex penger til å betale fullpris på alt.

INN I DE ELDRES REKKER: I morgen blir Sir Alex Ferguson 65 år og pensjonist. Men tro ikke at han har tenkt til å gi seg av den grunn. Foto: EPA
INN I DE ELDRES REKKER: I morgen blir Sir Alex Ferguson 65 år og pensjonist. Men tro ikke at han har tenkt til å gi seg av den grunn. Foto: EPA Vis mer

- Jeg er som alle andre, og etter å ha jobbet så lenge som jeg har fortjener du dette, sier han.

Få har gjort så mye for britisk fotball, men selv om Ferguson nå får rabatterte bussbilletter ser han ikke på seg selv om en «gammel» mann.

- Jeg føler meg frisk. Så frisk som du kan være på denne tida av året.

Morgenfugl

United-manageren står opp tidlig om morgenen, og forteller at det er en gammel vane.

- Noen morgenener står jeg opp, ser på tv i en time og legger meg igjen. Men som regel står jeg opp i halv sju-tida og drar rett på jobb, sier han til lokalavisa.

Sir Bobby Robson var Newcastle-manager langt inn i 70-åra sine, men Sir Alex har ingen rollemodeller innen fotballen. Han blir mer inspirert av andre yrkesgrupper.

- Hva med bønder, melkemenn, slaktere og bakere? De står alle opp tidligere enn meg om morgenen. Det er folk jeg ser opp til for de gjør det hele livet.

- Spesielt bøndene. Jeg spør meg selv, «ville jeg gjort det samme?».