RYDDER FOR FERGUSON: Sir Alex Ferguson kommer til Oslo i morgen. På bildet ryddes Vallhall for å kunne ta imot den tidligere manageren — som torsdag er foredragsholder for finansfolket. MMS-foto: Lars H. Kvam / Foto: NTB Scanpix
RYDDER FOR FERGUSON: Sir Alex Ferguson kommer til Oslo i morgen. På bildet ryddes Vallhall for å kunne ta imot den tidligere manageren — som torsdag er foredragsholder for finansfolket. MMS-foto: Lars H. Kvam / Foto: NTB ScanpixVis mer

Sir Alex Ferguson gjør comeback som manager i Oslo i morgen

Men kampen er stengt for hvermannsen.

(Dagbladet): I morgen får Oslo Øst besøk av et av tidenes største fotballnavn:

Sir Alex Ferguson kommer til Vålerengas egen fotballhall, Vallhall Arena.

Her skal den 71-årige skotten holde foredrag for finansmennesker, og deretter lede et lag bestående av finansmennesker i fotballkamp på kunstgresset. Det andre laget skal ledes av Ole Gunnar Solskjær.

Arrangør er finansinstitusjonen Arctic Securities.

Svarte duker Akkurat nå forberedes det celebre innrykket, som skal være hermetisk lukket for de som ikke er invitert. Blant annet skal vinduene som vanligvis gir innsyn fra kantina til Vålerenga Fotball, dekkes til av svarte duker.

Ikke for å hindre uvedkommende å kikke inn, men for ikke å forstyrre de som trener i hallen seinere på kvelden, forklarer Hilde Wathne von Krogh i Arctic Securities til Dagbladet.

- Vi skal ha en mingleseanse i etterkant av fotballkampen, så det er rett og slett bare for å ha en slags skillevegg mellom oss og de som har treningsøkta si på kunstgresset.

Røkke og Spetalen? Men er du ikke på gjestelista, kommer du heller ikke inn - verken på foredraget eller til kampen. Bare de 500 som er påmeldt, alle kunder eller på annen måte relatert til arrangørfirmaet, vil slippe inn.

Menigmann i gata kan altså ikke regne med å få så mye som et glimt av den skotske managerlegenden, annet kanskje enn når han går inn og ut av bilen som frakter han til Vallhall.

- Hadde vi ønsket, kunne vi helt sikkert ha fylt opp hele hallen, men dette er et arrangement som har til hensikt å gjøre noe unikt og spesielt for gode kunder og relasjoner. Historien, budskapet og foredraget til Ferguson er interessant for alle, sier Wathne von Krogh.

Hun ønsker ikke kommentere når Ferguson kommer til Norge eller hvor lenge han blir. Også gjestelisten er hemmelig, men Finansavisen har tidligere spekulert i at blant andre Kjell Inge Røkke, Jan Haudemann-Andersen, John Fredriksen, Øystein Stray Spetalen og Torstein Tvenge kommer til å dukke opp.

Hvorvidt noen av disse eventuelt stiller i fotballkampen vites ikke. Her måtte nemlig deltakerne gjennom en søknadsprosess for å få være med.

- Kampen er helt uformell, men det sier seg selv at ikke alle 500 kunne ha spilt - derfor har vi vurdert søknader fra de som ville delta på kunstgresset.

PS! Ønsker du å ta sjansen på å få et glimt av 71-åringen, skal foredraget og kampen foregå «i morgen ettermiddag og kveld».