KOMMER IKKE:  Sir Alex Ferguson, her sammen med Cardiff-eier Vincent Tan ved en tidligere anledning. FOTO: NTB SCANPIX
KOMMER IKKE: Sir Alex Ferguson, her sammen med Cardiff-eier Vincent Tan ved en tidligere anledning. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Sir Alex Ferguson uteblir fra Gullballen i kveld

Oppgir private årsaker.

ZÜRICH (Dagbladet): Han var nominert som en av de tre beste trenerne i verden. Men Sir Alex Ferguson (72) er ikke til stede under FIFA Ballon d'Or i Zürich i kveld.

Kåringen går også under navnet Gullballen.

- Alex Ferguson kommer dessverre ikke. Han har oppgitt private årsaker, opplyste en representant for det internasjonale fotballforbundet FIFA i ettermiddag.

Favoritt Den tidligere Manchester United-treneren var i finalerunden sammen med Jupp Heynckes (68) og Jürgen Klopp (46). Gallaforestillingen starter klokka 18.30.

Tidligere Bayern-trener Heynckes er skyhøy favoritt til å vinne tittelen «Verdens beste trener». Forrige sesong vant han tre troféer med Bayern:

Bundesliga, Champions League og den tyske cupen.

Dette har ingen trenere gjort før ham i Tyskland.

Emosjonelt - Høydepunktet i fjor var å vinne trippel med Bayern München. Men det var også noe emosjonelt over det, fortalte Heynckes på en pressekonferanse i ettermiddag.

-  I 1965 startet jeg spillerkarrierne i Borussia Mönchengladbach. Den siste kampen vi spilte, var borte mot Gladbach. Med andre ord: Jeg avsluttet karrieren i byen der jeg en gang startet den.

Kveldens viktigste utdeling er Gullballen himself. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Franck Ribéry slåss om tittelen «Verdens beste fotballspiller».

Uteble I fjor uteble José Mourinho fra FIFA Ballon d'Or. Den offisielle grunnen var at han måtte forberede seg til den neste kampen med Real Madrid.

Spekulasjoner gikk imidlertid raskt ut på at han ikke trodde at han kom til å vinne, ogat han derfor sto over.

Spanske Vincente del Bosque ble kåret til «Verdens beste trener» i fjor.