Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex festet for Obi

Sir Alex Ferguson ble så glad da John Obi Mikel signerte for klubben, at han inviterte til fest samme kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fredag innkalte Lyn til pressekonferanse på Ullevaal Stadion, samme sted som Mikel herjet med Molde i går. Manchester United hadde sikret seg det 18 år gamle stortalentet etter at den norske sesongen er over i november.

Selvfølgelig mot et klekkelig beløp til både Lyn og spilleren sjøl.

-  Dette er en stor mulighet for meg, jeg gleder meg veldig, sier Mikel til Dagbladet.

Og han er ikke den eneste. For den mektige United-manageren, sir Alex Ferguson, var høyt oppe da de snakket på telefonen før signeringen.

-  Han var veldig fornøyd med å få meg til klubben, og sa han skulle arrangere en fest den kvelden for å feire overgangen, humrer Mikel.

Delaktig

John Obi Mikel trengte én kamp på å bli varm i tippeligatrøya. Etter en middels oppvisning mot Start forrige helg, dro han mot Molde i går fram fotballdelikatesser som gjør at sjøl mora til en hvilken som helst øredobb-befengt Lyn-supporter lukter storspiller lang vei.

 På 1- 0 demper Mikel ballen på brystet mens han er i lufta, hopper forbi en Molde-spiller samtidig, finter bort en til og slår inn til Øyvind Leonhardsen, som i sin tur sklir ballen enkelt i mål.

 På 2- 1 spiller Mikel vegg med Tessem, drar seg fri og dunker ballen forbi keeper. Også legger du til et par finter, lekre pasninger og at kampen endte 6- 1.

-  He-he, jo da, sier han.

-  Det gikk bra, både for meg og laget. Og Henning Berg er en veldig god trener. Helt perfekt for meg.

Trenersvar

Henning Berg vil egentlig være minst like rosende tilbake, men kan ikke ta like hardt i.

Fordi han er trener for et lag.

I stedet sier han:

-  Mikel er en veldig god spiller, men det er det også flere andre som er på laget. Steven Lustü, Jan Derek Sørensen, Jo Tessem og Leo, for eksempel.

-  Hvor god er John Obi Mikel, Øyvind Leonhardsen?

-  Han er det største talentet jeg har sett på den alderen, sier Leo.

-  Det sier du sjøl om du har spilt sammen med Michael Owen?

-  Ja, og ikke glem Steven Gerrard. Men John er bedre nå enn det de var. Han kan nå veldig langt.

Berg-fotball

Og hva sier Jo Tessem?

-  Nei, hva kan jeg si? Han er en veldig, veldig god spiller. For å være helt ærlig synes jeg det er rart at han spiller i Norge. Han har det som skal til for å spille på et mye høyere nivå.

-  Var det Berg-fotball vi fikk se i dag, Henning?

-  Jeg vet faktisk ikke hva som er Berg-fotball. Jeg har tross alt spilt under vidt forskjellige trenere, som sir Alex Ferguson, Kenny Dalglish og Drillo.

-  Men jeg kan si så mye at jeg likte måten vi spilte på i dag.

IMPONERTE: Lyns United-eksport John Obi Mikel valset rundt med Molde i sin andre tippeligakamp. Her er det Magnus Kihlberg som må bruke ulovlige midler.
Hele Norges coronakart